x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Colin Firth, imortalizat pe bulevardul Hollywood Walk of Fame

Colin Firth, imortalizat pe bulevardul Hollywood Walk of Fame

06 Ian 2011   •   15:10
Colin Firth, imortalizat pe bulevardul Hollywood Walk of Fame
Sursa foto: Fred Thornhill/REUTERS

Actorul britanic Colin Firth va primi o stea pe bulevardul Walk of Fame din Hollywood pe 13 ianuarie. Ceremonia, în cadrul căreia va fi dezvelită cea de-a 2.429-a stea de pe renumitul bulevard al celebrităţilor, va avea loc joia viitoare, în faţa barului britanic The Pig & Whistle din Hollywood, informează contactmusic.com, preluat de Mediafax.

2010 a fost un an extraordinar pentru Colin Firth, care a primit premiul BAFTA pentru rolul din filmul "A Single Man", regizat de Tom Ford. Acest rol i-a adus actorului britanic nominalizări la toate celelalte mari gale importante ale anului: Oscar, Globurile de Aur şi Screen Actors Guild Award.

Totodată, Colin Firth a fost recompensat cu Performance of the Year Award la ediţia din 2010 a Festivalului Internaţional de Film de la Santa Barbara şi a fost desemnat cel mai bun actor britanic al anului 2010 de către asociaţia criticilor de film din Londra (London Critics Circle Film).  În acest an, actorul britanic pare să fie unul dintre marii favoriţi în cursa pentru obţinerea Oscarului la categoria "cel mai bun actor în rol principal", graţie interpretării sale din drama "The King's Speech", în care joacă rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii. Pentru acest rol, Colin Firth a fost deja nominalizat la premiile Screen Actors Guild şi la Globul de Aur şi a fost premiat de asociaţiile de critici de film din Chicago, Phoenix, New York şi Los Angeles.

Colin Firth este un actor britanic de film, teatru şi televiziune, devenit celebru în 1995 graţie rolului din adaptarea pentru televiziune a romanului "Mândrie şi prejudecată". Colin Firth şi-a câştigat reputaţia unui star internaţional după ce a jucat într-o serie de producţii cinematografice cu mare succes de casă, precum seria "Jurnalul lui Bridget Jones" - în care a jucat alături de Renee Zellweger şi Hugh Grant -, musicalul "Mamma Mia!", "Fata cu cercel de perlă", "Pur şi simplu dragoste" şi "Pacientul englez".

×
Subiecte în articol: Hollywood colin firth