x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Comoară puturoasă, descoperită pe o plajă din Mallorca

Comoară puturoasă, descoperită pe o plajă din Mallorca

30 Sep 2017   •   22:00
Comoară puturoasă, descoperită pe o plajă din Mallorca

Doi bărbaţi din Spania au dat peste o comoară urât mirositoare pe o plajă din insula Mallorca, o realizare care le-ar putea aduce zeci de mii de euro, informează joi agenţia DPA. 

Cei doi spanioli din Porto Cristo au descoperit, pe o plajă din estul insulei, o bucată de 1,5 kilograme de ambră, o substanţă urât mirositoare, cu o consistenţă asemănătoare cu cea a cerii, produsă în tractul digestiv al caşaloţilor, foarte căutată de producătorii de parfumuri. 

Descoperirea a fost descrisă în ediţia de joi a publicaţiei în limba germană Mallorca Zeitung. 

Deşi în industria parfumurilor se utilizează, mai nou, alternative sintetice la ambră, mai ieftine, pentru unele arome exclusiviste se optează încă pentru substanţa tradiţională, ambră. 

Datorită rarităţii sale, un kilogram de ambră poate valora zeci de mii de euro. 

''Nu ne-a venit să credem. Am efectuat mai multe teste'', au declarat pentru publicaţia amintită pizzarul Soufian Akrach din Andaluzia. ''E ca şi cum am fi câştigat la loterie'', a mai spus el. 

Akrach a explicat că este un mare fan al documentarelor cu teme din natură, acesta fiind motivul pentru care s-a gândit imediat că grămezile pe care le-a găsit ar putea fi ambră.AGERPRES

×