Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical, organizat de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" în perioada 14-27 noiembrie, se va încheia cu un concert extraordinar GOTAN PROJECT, la Sala Palatului.
Este o invitaţie către acelaşi tip de deschidere culturală sub semnul căreia stă acest festival dedicat genului operetă. Manifestarea muzicală include spectacole ale unor teatre celebre precum Teatrul de Operetă şi Muzical din Budapesta, Teatrul Academic de Operetă din Kiev, Teatrul de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg sau Teatrul de Operetă din Brno (Cehia). Nu vor lipsi producţiile şi concertele româneşti. (C.S.)
News
TRIP-HOP CU TRICKY. Tricky (Adrian Thaws) va aduce pe scena Sălii Palatului trip-hop-ul. Alături de cinci muzicieni – chitară electrică, bas, tobe, samplere/ clape şi backing vocal, tricky promite luni, 24 noiembrie, un show plin de energie şi un amestec echilibrat între piese noi şi vechi. Ca artist consacrat, Tricky a colaborat cu nume mari ale muzicii internaţionale, cea mai importantă fiind probabil colaborarea cu trupa Massive Attack, pentru albumele "Blue Lines" şi "Protection". Au urmat colaborări cu muzicieni foarte diferiţi ca stil, cum ar fi Bjork, Alanis Morisette, Neneh Cherry, PJ Harvey, Mos Def, Garbage, Damon Albarn (Blur) şi Alison Goldfrapp.DILATED PEOPLES. Dj Babu, Evidence şi Iriscience, componenţii trupei Dilated Peoples vor susţine un concert la Bucureşti, în clubul Gossip, la 23 noiembrie. Afişul este completat de Dj Rhettmatic (Beatjunkies) şi de un concurs internaţional de B-Boy Battle. Dilated Peoples este un grup hip-hop format în anul 1992 în California. Babu, Evidence şi Iriscience au câştigat imediat teren în zona underground cu hiturile "Third Degree" şi "Work the Angles". Un alt succes notabil din punct de vedere discografic a fost hitul "Worst Comes to Worst". Cu siguranţă, pentru cunoscători, show-urile Dilated vor fi "must-see".
JAZZ ELECTRO CU KOOP. Duoul suedez de jazz electronic Koop vine să concerteze în România, la Sala Palatului, la data de 23 noiembrie. Magnus Zingmark şi Oscar Simonsson, cei doi membri ai formaţiei, au reuşit să ducă la stadiul de capodoperă o practică muzicală deseori trecută cu vederea şi minimalizată, şi anume lucratul cu sample-uri. Este greu de crezut când asculţi piesele celor de la Koop că nu este vorba de înregistrarea unei ample orchestre de jazz. În prestaţiile live însă, este o cu totul altă poveste. Celor doi muzicieni li se alătură încă 7-8 instrumentişti şi vocalişti, transformând un concert Koop într-o prestaţie live excepţională. Dacă vreţi să vă convingeţi, acum aveţi ocazia.
Citește pe Antena3.ro