x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Concert pentru căţei

Concert pentru căţei

de Sînziana Stancu    |    29 Mai 2010   •   00:00

Cum ar fi să spui: nu pot să vin la tine, pentru că în seara asta câinele meu are bilet la concert? Ciudat, dar simpatic, nu-i aşa? Şi e realitate, nu poveste. Cât se poate de serioasă.

Se întâmplă în Australia, la opera din Sydney, unde doi artişti de renume, vedeta rock americană, Lou Star, şi soţia sa, artista Laurie Anderson, au organizat un "concert de înaltă frecvenţă" special pentru căţei.

Spectacolul "Muzică pentru câini" se va desfăşura în aer liber, în faţa Operei din Sydney. Iniţiativa se vrea a fi "un eveniment social între specii, la scară nemaiîntâlnită în Australia", după cum au precizat organizatorii, citaţi de Sydney Morning Herald. Numai că bizarul recital ce va avea loc luna viitoare nu va fi accesibil şi urechii umane, ci doar celei canine.

Cuplul de artişti a dezvăluit că are ceva experienţă în domeniu, "cel puţin cu un câine" - terrierul familiei, Lollabelle. Stăpâna căţeluşei melomane a mai spus că ideea i-a venit când stătea în culise, la festivalul "Vivid Live", ce s-a desfăşurat tot la Sydney. "N-ar fi nemaipomenit să dai un concert şi, când te uiţi în jur, să vezi numai câini?", s-a gândit Laurie atunci.

Ea şi Lou se vor produce în faţa căţeilor timp de 20 de minute. Piesele lor muzicale sunt special "compuse" pentru căţei şi conţin un registru de sunete numai cu frecvenţă înaltă, asemănătoare fluieratului prin care sunt chemaţi prietenii patrupezi de către stăpânii lor.

×
Subiecte în articol: lumea