x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Copil de 11 ani, proprietarul a nouă vile de lux din Dubai

Copil de 11 ani, proprietarul a nouă vile de lux din Dubai

06 Mar 2010   •   00:00

Fiul în vârstă de 11 ani al preşedintelui azer este proprietarul a nouă vile de lux din Dubai, în valoare de zeci milioane de euro, relatează The Times, în ediţia electronică de sâmbătă.

Proprietăţile din proiectul Palm Jumeirah au fost înregistrate în Dubai pe numele lui Heydar Aliev, fiul în vârstă de 11 ani al preşedintelui Azerbaidjanului.

Washington Post a afirmat că proprietăţile au fost cumpărate anul trecut, în decurs de două săptămâni, pentru suma de 44 de milioane de dolari, sumă de 10.000 de ori mai mare decât salariul mediu anual din Azerbaidjan. Şi fiicele lui preşedintelui azer, Leyla şi Arzu, sunt înregistrate ca proprietari ai unor imobile din Dubai, portofoliul deţinut de cei trei copii ai acestuia fiind estimat la circa 75 de milioane de dolari.

Salariul oficial al preşedintelui azer este de circa 228.000 de dolari anual.

Un purtător de cuvânt al administraţiei prezidenţiale de la Baku, contactat de ziariştii de la Times, a refuzat să comenteze informaţiile. Acestea susţin însă acuzaţiile privind corupţia din fosta republică sovietică, beneficiară a unor importante rezerve de petrol şi gaze.

Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea