x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Craciun Fericit

Craciun Fericit

de Sebastian S. Eduard    |    22 Dec 2005   •   00:00
Craciun Fericit
FILM
Filmul care reprezinta Franta la Premiile Oscar este acum in cinematografele din Romania

O poveste foarte puternica, umana, despre primul razboi mondial. "Craciun Fericit"/ "Joyeux Noel" vorbeste despre o intamplare adevarata petrecuta in Ajunul Craciunului din anul 1914, cand, undeva, pe frontul de Vest, printre nameti si infruntand ceata groasa, soldatii germani, francezi si scotieni renunta la orice politica pentru a trai impreuna, in transee, noaptea de Craciun.

CANNES. Pelicula, produsa in Studiourile MediaPro in 2004, a avut premiera oficiala in cadrul Festivalului de Film de la Cannes si a fost desemnata sa reprezinte Franta in cursa pentru Premiile Oscar de anul acesta, la sectiunea "Cel mai bun film strain".

BIZAR. "Povestirile despre razboi pot fi adesea bizare, iar primul razboi mondial pare sa le ascunda pe cele mai neobisnuite", scrie Hollywood Reporter. "Scenariul lui Carion schiteaza usor personajele initiale, pentru ca in curand ele sa devina pe deplin conturate. Exista in «Craciun Fericit» scene de mare curaj, scene de o decenta extraordinar de simpla sau de un umor foarte bun."

VIDEO&DVD
PlAcinta americanA, felia a patra. Pregatiti-va pentru o noua felie amuzanta din Placinta Americana - una dintre cele mai mari comedii ale tuturor timpurilor. In "Placinta Americana - Tabara de muzica", Matt, fratele mai mic al lui Stifler, este pedepsit sa-si petreaca vara in infama tabara de muzica unde acesta creeaza o situatie si mai jenanta cu ajutorul camerelor de filmat ascunse si al farselor de prost gust. Dar cand Matt se indragosteste de Elyse, colega sa de formatie, eforturile sale de a duce mai departe faima fratelui sau intra in conflict cu situatia creata, ducand spre un sfarsit scandalos. Va dorim pofta buna si atentie ca rasul ingrasa!

×