x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Criza economică ar putea determina Australia să reducă numărul imigranţilor

Criza economică ar putea determina Australia să reducă numărul imigranţilor

26 Oct 2008   •   00:00

Australia ar putea reduce numărul de imigranţi primiţi în ţară în cazul în care criza financiară mondială va duce la o creştere a ratei şomajului.



Chris Evans, ministrul australian al Imigrării, a declarat că această decizie ar putea fi luată luna viitoare. Evans a precizat că programul de imigrări, care era destinat în special muncitorilor calificaţi, a fost creat într-un moment în care Australia prognoza o creştere economică importantă. "Dacă aceşti parametri se vor schimba, guvernul va face o reevaluare şi va lua o decizie, dar numai în momentul în care va avea la îndemână toate datele necesare", a precizat ministrul australian.

Evans a declarat că orice decizie de limitare a imigrării este dificilă, ţinând cont de contribuţia pe care imigranţii o au în dezvoltarea economică a ţării, şi a adăugat că există încă domenii care se confruntă cu o nevoie masivă de forţă de muncă. Înainte de luarea unei decizii, guvernul va analiza situaţia economică şi va purta o serie de discuţii cu reprezentanţii diverselor sectoare industriale.

Recent, şi ministrul britanic al Imigrării, Phil Woolas, a anunţat că ţara sa ar putea reduce numărul de imigranţi admişi din cauza crizei financiare. Aproximativ 200.000 de imigranţi sunt aşteptaţi să ajungă în Australia în 2008 - 2009.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea