x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cum arăta Patriarhul Daniel în blugi şi stând într-un picior

Cum arăta Patriarhul Daniel în blugi şi stând într-un picior

30 Sep 2012   •   08:39
Cum arăta Patriarhul Daniel în blugi şi stând într-un picior

Patriarhul Daniel serbeaza, azi, cinci ani de la intronizare.

Evenimentul este marcat prin organizarea unei serii de manifestari, informeaza antena3.ro.

Patriarhul va oficia Sfanta Liturghie in Catedrala patriarhala, de la ora 9,30, inconjurat de ierarhi membri ai Sfantului Sinod al BOR.

Dupa Sfanta Liturghie, de la orele 11,30, va fi oficiata slujba de Te Deum ca multumire adusa lui Dumnezeu pentru binefacerile revarsate asupra Bisericii Ortodoxe Romane, poporului roman si Preafericirii Sale, in cei cinci ani de slujire patriarhala.

In continuare, de la orele 12,30, in Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc un Popas aniversar in timpul caruia vor fi prezentate mesajele de felicitare ale autoritatilor de stat centrale si locale, precum si cele din partea altor institutii publice.

De la ora 13,00, in Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, se va desfasura un moment aniversar care va cuprinde prezentarea filmului documentar 'Continuitate si innoire' si lansarea albumului '5 ani de patriarhat ai Preafericitului Parinte Daniel al Romaniei', aparut la editura Basilica a Patriarhiei Romane, precum si a volumului '5 ani de slujire in Mitropolia Munteniei si Dobrogei', aparut la editura Cuvantul vietii a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei.

Patrairhul Daniel, cel de-al saselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, s-a nascut la 22 iulie 1951 in satul Dobresti, comuna Bara, judetul Timis, informeaza realitatea.net.

De-a lungul celor peste 30 de ani de activitate academica si a celor 22 de arhierie, Preafericitul a detinut numeroase functii si a fost onorat cu multe distinctii si titluri, printre care cel de Doctor Honoris Causa al mai multor universitati din tara si strainatate. De asemenea, Preafericitul Parinte Daniel este cetatean de onoare al mai multor orase din tara.

In tinerete, Daniel Ciubotea a purtat, la randul sau, blugi, in locul straielor monahale.

×