x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cum să arăţi impecabil de Sărbători

Cum să arăţi impecabil de Sărbători

de Adriana Paduraru Vaduva    |    11 Dec 2009   •   00:00
Cum să arăţi impecabil de Sărbători
Sursa foto: /Stockxpert

Febra Sărbătorilor a început. Şi cu siguranţă doamnele îşi fac deja probleme în ceea ce priveşte kilogramele în plus. Pentru a arăta bine în rochia de seară, Florentina Opriş, prezentatoarea emisiunii "Sport, dietă şi o vedetă" de la Prima TV, vă recomandă să urmaţi cinci căi simple.

1. Înlocuiţi dulciurile cu legume şi fructe proaspete!
Ne aşteaptă o perioadă îmbelşugată cu prăjituri, cozonaci şi torturi, adevărate "bombe calorice". Astfel că până atunci ar fi mai bine să înlocuiţi dulciurile şi sucurile carbogazoase cu legume şi fructe, atât crude, cât şi sub formă de sucuri. Iar o gustare cu mere şi nuci vă ajută să vă menţineţi nivelul zahărului în sânge în limite normale.

 

2. Beţi un pahar cu apă înainte de masă!
Un pahar cu apă băut cu 20-30 de minute înainte de masă face minuni.
În plus, dacă luaţi îmbucături mici şi mestecaţi bine, fără să vă grăbiţi, creierului i se va induce mai repede senzaţia de saţietate.

 

3. Faceţi mişcare!
Cel puţin 20 de minute de mişcare înainte de micul dejun ajută la consumarea rezervei de grăsime. Iar seara sunt recomandate minimum 15 minute de exerciţii pentru tonifierea musculaturii.

 

4. Eliberaţi organismul de toxine!
Alimentaţia bogată în grăsimi duce la acumularea de toxine în organism. Le putem elimina cu o supă de legume în care se toacă două legături de pătrunjel. Se ştie că pătrunjelul conţine vitaminele A, C, E, B, mangan, fier, fosfor, magneziu, potasiu, iod, sodiu. În plus, pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul şi mai multă vitamina C decât portocalele. Rezervele de grăsime vor fi "nimicite" de varză, broccoli, grapefruit, fasole, linte etc.

 

5. Râdeţi cât puteţi de mult!
O porţie zdravănă de râs este un excelent exerciţiu aerob. Râsul pune în mişcare muşchii abdominali, muşchii spatelui, ai picioarelor, masează inima, plămânii şi ajută sistemul digestiv.

×
Subiecte în articol: life & style