x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cum se pune o căsnicie pe butuci

Cum se pune o căsnicie pe butuci

de Irina Cristea    |    17 Noi 2009   •   00:00

Ce ne desparte poate fi mai puternic decât ce ne ţine împreună, este concluzia unei cercetări privind şansele cuplurilor căsătorite de a rămâne împreună toată viaţa. Diferenţele mari de vârstă, de venit, de apetenţă pentru fumat sau băutură sunt doar câţiva dintre factorii care pun o căsnicie pe butuci, relatează The Daily Mail, citând un studiu australian realizat cu ajutorul a 2.500 de cupluri care s-au lăsat studiate timp de şase ani.

O primă concluzie este că un sfert dintre relaţii se încheie în primii şase ani iar jumătate, în cel mult 25 de ani. Când bărbatul este cu 9 sau mai mulţi ani mai în vârstă decât soţia sa, riscul de divorţ se dublează. Acelaşi deznodământ îi paşte pe bărbaţii care îşi pun pirostriile până la vârsta de 25 de ani. Unul din cinci cupluri în care unul dintre parteneri are un copil dintr-o relaţie precedentă ajunge să se separe. Viaţa în doi se anunţă scurtă şi pentru perechile în care femeia îşi doreşte copii mai mult decât îşi doreşte bărbatul.
Istoricul de familie îşi pune, şi el, amprenta asupra şanselor de a trăi fericit până la adânci bătrâneţi - 16% dintre persoanele cu părinţi divorţaţi ajung, la rândul lor, la divorţ. Divorţaţii înşişi par să fie destinaţi unei vieţi de celibat, întrucât sunt cu 90% mai predispuşi să se despartă şi de următorii parteneri.

Banii şi stilul de viaţă pot, la rândul lor, destrăma o familie. Dintre cuplurile unde unul dintre parteneri câştigă foarte puţin sau bărbatul era şomer, 16% au divorţat până la încheierea cercetării. Doar 10% dintre perechile cu finanţe stabile şi echilibrate s-au despărţit în acest interval. Iar faptul că doar unul dintre soţi fumează sau amănuntul că femeia are o mai mare apetenţă pentru alcool decât bărbatul cresc, de asemenea, riscurile unui divorţ.

×
Subiecte în articol: lumea