x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cutremur în Grecia, resimţit la Cairo

Cutremur în Grecia, resimţit la Cairo

de Marina Constantinoiu    |    14 Feb 2008   •   00:00

15:05Sudul Greciei a fost afectat, în această dimineaţă, de un puternic seism, cu o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimţit din centrul capitalei elene, Atena, până la Cairo, capitala Egiptului, a anunţat Institutul de Geodinamică din capitala Greciei



Sudul Greciei a fost afectat, în această dimineaţă, de un puternic seism, cu o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimţit din centrul capitalei elene, Atena, până la Cairo, capitala Egiptului, a anunţat Institutul de Geodinamică din capitala Greciei, citat de Mediafax.

Institutul a anunţat că epicentrul seismului a fost în sudul Peninsulei Peloponez. Locuitorii din Kalamata (sudul Peninsulei) au simţit cutremurul, apreciind însă că nu a fost foarte puternic. Primarul oraşului Koroni a declarat că lumea a intrat în panică. "Deocamdată nu au fost semnalate avarii semnificative", a spus Thodoris Salantis. Cutremurul a fost resimţit la Atena şi a durat cel puţin 15 secunde. "A durat destul de mult", a declarat un locuitor de la periferia nordică a oraşului.

Seismologii vin însă cu un avertisment. După părerea lor, cutremurul produs azi ar putea fi urmat de replici violente, avertizând populaţia să rămână vigilentă, relatează AFP.

Institutul seismologic din Salonic, situat la nord de Atena, a estimat magnitudinea cutremurului la 6,8. La rândul său, institutul american de geofizică USGS a precizat că seismul a avut magnitudinea de 7,3.

Grecia este ţara europeană cu cea mai intensă activitate seismică, aici producându-se jumătate din cutremurele înregistrate pe continent.

Peninsula Peloponez a fost afectată deja de un cutremur violent cu magnitudinea de 6,5 la 6 ianuarie, epicentrul acestuia fiind situat în apropiere de Leonidio, la 150 de kilometri sud-est de Atena. Acesta nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale importante.

Un seism de 6,2 grade pe scara Richter, având epicentrul în apropierea celui de azi, a provocat moartea a 20 de persoane în 1986, în oraşul Kalamata.

×
Subiecte în articol: magazin