x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "De bună voie şi nesilit...." – Incest birocratic

"De bună voie şi nesilit...." – Incest birocratic

13 Ian 2008   •   00:00

Doi gemeni, frate şi soră, concepuţi pe cale naturală, separaţi la naştere şi crescuţi de familii adoprive diferite, s-au căsătorit fără cunoască relaţia lor de rudenie.



Doi gemeni, frate şi soră, concepuţi pe cale naturală, separaţi la naştere şi crescuţi de familii adoprive diferite, s-au căsătorit fără cunoască relaţia lor de rudenie, relatează AFP

Un judecător de la Înalta Curte a pronunţat recent nulitatea acestei căsătorii incestuoase,

Detaliile acestui caz, precum şi identitatea gemenilor nu au fost dezvăluite.

Cazul a fost prezentat opiniei publice britanice de , lordul David Alton, într-o alocuţiune rostită in Camera Lorzilor,

Potrivit lordului Alton, de religie catolică, acest lucru ilustrează carenţele unui proiect de lege, aflat în prezent în discuţie în Parlament, care îşi propune să ajute cuplurile de homosexuali să aibă copii.
Textul prevede acordarea pentru aceste cupluri a recunoaşterii că sunt părinţii legali ai copilului născut datorită unei donaţii de ovul sau spermă.
De asemenea, proiectul de act normativ nu prevede şi obligarea dezvăluirii identităţii donatorului sau donatoarei, ceea ce înseamnă că un copil n-ar putea afla că a fost conceput prin fecundare artificială.

Fecundarea in vitro, care favorizează naşterea de gemeni, va duce probabil la cazuri similare dacă, prin lege, copiilor nu li se va asigura dreptul de a-şi putea cunoaşte părinţii biologici, a mai spus Alton, citat de AFP.

"Dreptul copiilor de a cunoaşte identitatea părinţilor biologici este un drept uman. Vor mai fi şi alte cazuri de acest gen dacă copiii nu vor avea acces la adevăr", a conchis membrul Camerei Lorzilor.

×
Subiecte în articol: magazin