x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De la bucatarie la lehuzie

De la bucatarie la lehuzie

27 Ian 2005   •   00:00

PUNCTUL PE "G"
Bunica nu e momentan disponibila. Stabilizeaza indicele demografic! Vreme e de-ndragostit. Vreme e de copulatie. Vreme e de procreere. Vreme e de educatie sexuala. De explicat copilului cum a venit pe lume. Vreme e pentru povestile si prajiturile bunicii. Si, da!, vreme e si pentru ca bunica sa… alapteze!
MIRUNA MIHALCEA

Adriana Iliescu, stimabila proaspata mamica "tarzie", explicand cum sta treaba cu sacrul, cu profanul si misiunea fiecaruia
Nu cred ca mai are cineva nevoie de vreo explicatie in privinta celor amintite. Nici macar in ce-o priveste pe superbunicuta cu pricina. Adica daca exista "wonder women" (femei fantastice), de ce n-ar exista si "wonder bunicute" (bunicute fantastice)? Iata ca ele exista si sunt chiar aici, langa noi. Foarte aproape de noi. Nu trebuie decat sa deschidem televizoarele si hopa bunicuta! Pe toate canalele! Ce cauta o bunicuta la "Punctul pe G"? Ei, bine, ce cauta si la sectia "maternitate". Cauta sa ne-arate ca ea poate!

Toti parintii asteapta cu nerabdare sa creasca "aia mici" ca sa le spuna din ce poveste siropoasa de iubire s-au nascut. Copilu’, na, te-asculta, desi nu ii e prea clar ce-i aia dragoste, ce-i aia sa procreezi, ce treaba are Dumnezeu in toata afacerea asta, unde mai pui ca ce te faci cu barza? E din alt serial? Cine-i barza asta si care-i jobu’ ei?

MONOLOGUL UNUI PLOD. Tata s-a iubit cu mama. Dar cum?, se-ntreaba plodul. Pai, probabil ca asa cum ma-nvata pe mine s-o iubesc pe colega de banca, isi zice el ganditor. Adica sa n-o parui, sa nu-i rup foile din caiet si mai ales sa nu-i vorbesc urat. Probabil, deci, ca la asta s-au referit mami si tati cand mi-au povestit din ce mare iubire m-am nascut eu. Asta o-nsemna ca o sa am copii cu colega de banca? Hm… In orice caz, sa revenim la aspectul cu doamna barza. Asta cine mai e? S-o fi iubit si ea cu tati?! Ciudat, mai ales ca pe barza n-am vazut-o niciodata sa vina pe la noi la masa!

CU BUNICA, LA GURA SOBEI. Acuma, ca s-a lamurit copilu’ ce dragoste profunda ii uneste pe-ai lui si ce norocos e el cu asa parinti, ajunge si la bunici. Care incep si-l bat la cap cu aceeasi placa. Ca el e rodul unei iubiri frumoase, ca are o familie model si ca pentru asta trebuie musai sa-i fie recunoscator lu’ Doamne Doamne. "Hait!", zice plodu. Alt personaj in serial. O fi ruda cu barza? Ca de vazut, nici pe el nu l-am vazut. Na, copilu-i copil, ce sa-i faci? Nu poti sa-l acuzi de blasfemie, ca el e pur, naiv, inocent si cu sufletul curat. Doar capu-l doare uneori cand toti in jur ii turuie povesti cu Ilene Cosanzene, da’ el tot nu pricepe pe unde-a iesit!

DE LA BUCATARIE LA LEHUZIE. Ei, dar de cand cu epoca moderna si cu lupta apriga care se da in domeniul stiintei, sa vedem care are muschii mai mari si mai tari, uite ca povestea siropoasa cu parintii-ndragostiti lulea s-a cam dus naibii. Si cica nici n-ar fi greu sa te-adaptezi din mers la treaba asta. Nu-ti trebuie-n dotare decat un "inger mare", unu "tare" si unu "puternic", vorba unei distinse doamne care citeste-n stele pe la un post de televiziune. Doar atat. De restul se ocupa medicina. Ca de barza si de cele sfinte am uitat de mult. Nu din rautate, ci doar asa, ca sunt de moda veche si s-ar speria dac-ar auzi ca, surpriza!, dar mai nou, bunica nu mai face prajituri, ci plozi! Bunica nu mai coace, ci procreeaza!

MATRIX RELOADED. Dar a venit timpul sa nu-i mai "ingropam" pe batrani o data ce ies la pensie. Uite, noi avem muschii mari si tari si le-am pus pe bunicute la treaba. Sa faca bine si sa se-apuce de procreat, ca vezi bine in ce hal a scazut indicele demografic! Unde-o s-ajungem, maine, poimanie, daca mamele si tatii nostri se hotarasc sa nu se mai iubeasca? Barza nu mai e, asa ca bunica ramane singura solutie. Iar medicina o face si viabila. Cu putin "ingrasamant" inghetat in banci speciale, bunica se-alege cu teren fertil. Deci, cu parere de rau pentru nepoteii vitregiti de compania bunicilor sa afle ca ea, bunica, nu e momentan disponibila sau nu poate fi contactata. Pentru ca pregateste biberoane si schimba scutece!

TARAMUL SPERANTEI
Le uram succes si barbatilor carora le-a murit speranta. Sistemul o sa-i ajute si pe ei. Bine, sa nu credeti ca eu as fi aflat de vreun experiment in sensul asta, dar mai sper inca. Nu de alta, dar ar fi pacat sa nu-si indrepte medicina atentia si asupra bietilor masculi neimpliniti, pe care mai-mai ca i-ar incerca senzatii si sentimente de origini materne. Relicve ale unor amintiri uterine, probabil! Noi, ca buni cetateni, trebuie sa ne aratam solidari cu semenii nostri, fie ca sunt ei bunicute tinere-n simtiri sau domni invidiosi pe dotarile femeiesti. Si, de ce nu (nu-mi vine sa cred ca spun asta), Doamne iarta-ma, succes la alaptat!
×
Subiecte în articol: barza