x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De la Everest la cer... – Sir Edmund Hillary a încetat din viaţă

De la Everest la cer... – Sir Edmund Hillary a încetat din viaţă

11 Ian 2008   •   00:00
De la Everest la cer... – Sir Edmund Hillary a încetat din viaţă

"Sir Ed se descria ca un neo-zeelandez simplu, cu calităţi modeste. În realitate, el a fost un colos. A fost un erou care nu doar că a escaladat Everestul, ci a avut o viaţă de determinare, umilinţă şi generozitate"

Sit Edmund Hillary, primul om care a cucerit Everestul, a murit, la vârsta de 88 de ani, în urma unei crize cardiace.

"Sir Ed se descria ca un neo-zeelandez simplu, cu calităţi modeste. În realitate, el a fost un colos. A fost un erou care nu doar că a escaladat Everestul, ci a avut o viaţă de determinare, umilinţă şi generozitate", a declarat Helen Clark într-un comunicat.

Clark a subliniat că decesul lui Hillary reprezintă o mare pierdere pentru Noua Zeelandă, că "legendarul alpinist, aventurier şi filantrop a fost cel mai celebru neo-zeelandez care a existat vreodată".

Helen Clark a salutat angajamentul lui Edmund Hillary în favoarea populaţiei de şerpaşi din Himalaya, prin construirea de şcoli şi spitale.

Succesul expediţiei pentru escaladarea Everestului a fost anunţat public la 2 iunie, ziua încoropnării Reginei Elisabeta a II-a a Angliei.

"Realizările sale continuă să inspire noi generaţii de neo-zeelandezi, aşa cum au făcut-o de peste o jumătate de secol", a afirmat Helen Clark.(Mediafax)

 

 

×
Subiecte în articol: magazin