x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De Sărbători, americanii au fost darnici cu animalele lor de companie

De Sărbători, americanii au fost darnici cu animalele lor de companie

de Jurnalul National    |    04 Ian 2008   •   00:00

Potrivit unui studiu, 46% dintre proprietarii de căini şi 42% dintre proprietarii de pisici le-au oferit prietenilor lor patrupezi cadouri cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Din ce in ce mai mulţi americani oferă cadouri de Crăciun şi Anul Nou animalelor lor de companie. Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia producătorilor americani de produse pentru animale de companie, 46% dintre proprietarii de căini şi 42% dintre proprietarii de pisici le-au oferit prietenilor lor patrupezi cadouri cu ocazia Sărbătorilor de iarnă din acest an, informează Rompres.

Printre cadourile oferite de americani animalelor de companie se numără măncarea specială, haine şi jucării. Dar există şi cadouri "de lux". De exemplu, o geantă in valoare de 399 de dolari pentru transportul prietenului patruped, geantă in care se menţine mereu nivelul de temperatură fixat sau un pătuţ din caşmir in valoare de 499 de dolari.

In total, in anul 2007, americanii au cheltuit pentru animalele lor de companie circa 48 de miliarde de dolari. In mod surprinzător, această cifră ar putea reprezenta produsul intern brut (PIB) a 120 de ţări şi se aşteapă ca in 2008 cifra să se majoreze cu incă şapte procente.

×
Subiecte în articol: magazin