x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Deputaţii decid prin vot secret dacă Mitrea şi Năstase pot fi urmăriţi penal

Deputaţii decid prin vot secret dacă Mitrea şi Năstase pot fi urmăriţi penal

de Veronica Micu    |    24 Iun 2008   •   00:00
Deputaţii decid prin vot secret dacă Mitrea şi Năstase pot fi urmăriţi penal

12:50 • Camera Deputaţilor va decide astăzi, prin vot secret, cu bile, dacă dosarele în care sunt cercetaţi Adrian Năstase şi Miron Mitrea vor ajunge în faţa instanţei.



Camera Deputaţilor va decide astăzi, prin vot secret, cu bile, dacă dosarele în care sunt cercetaţi Adrian Năstase şi Miron Mitrea vor ajunge în faţa instanţei.


PRO ŞI CONTRA. Asta după ce luni, dosarele celor doi parlamentari au fost prezentate în plenul Camerei Deputaţilor. În cazul celor doi deputaţi social-democraţi, DNA a cerut începerea urmăririi penale. Pentru ca dosarele lui Năstase şi Mitrea să ajungă în instanţă, este nevoie ca două treimi dintre deputaţi să fie pentru. În dezbaterile din Plenul Camerei, Comisia juridică nu a făcut parlamentarilor nicio recomandare în privinţa cererii de urmărire penală în cazul Miron Mitrea. Pe de altă parte, deputatul social-democrat a cerut Plenului să voteze în favoarea începerii urmăririi penale, pentru ca dosarul lui să ajungă în instanţă. În ceea ce-l priveşte pe Adrian Năstase, Comisia Juridică a recomandat plenului un vot împotriva începerii urmăririi penale. Adrian Năstase şi-a susţinut nevinovăţia şi a adăugat că dosarul său este unul politic, orchestrat de preşedintele Traian Băsescu. Fostul premier a anunţat în plen că a fost chemat din nou la DNA, pentru un dosar legat de campania alegerilor din 2004. Atunci, Adrian Năstase era preşedintele PSD.

×
Subiecte în articol: magazin nastase