x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Despăgubiri pentru familia unui judecător italian ucis de mafie

Despăgubiri pentru familia unui judecător italian ucis de mafie

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Ian 2008   •   00:00
Despăgubiri pentru familia unui judecător italian ucis de mafie

Un judecător din Palermo a decis să acorde 3,6 milioane de euro văduvei şi celor trei copii ai unui judecător antimafia, Paolo Borsellino, asasinat de mafie la 19 iulie 1992, a informat agenţia Ansa, citată de AFP.

Un judecător din Palermo a decis să acorde 3,6 milioane de euro văduvei şi celor trei copii ai unui judecător antimafia, Paolo Borsellino, asasinat de mafie la 19 iulie 1992, a informat agenţia Ansa, citată de AFP.

AJUTOR. Familia Borsellino ceruse cinci milioane de euro compensaţii, in faţa judecătorului Luigi Petrucci, de la soţia fostului lider al mafiei Toto Riina, arestat in ianuarie 1993, Ninetta Bagarella, şi de la cea a unui alt şef al mafiei, Giuseppe Gioe. Acordănd suma de 3,6 milioane de euro, judecătorul a subliniat in decizia sa că "pierderea unui soţ şi a unui tată nu poate fi niciodată compensată cu bani". Banii vor fi daţi de "Fondul pentru victimele mafiei", constituit din bunurile foştilor capi mafioţi. Borsellino şi cinci poliţişti din escorta sa au fost ucişi in Palermo intr-un atentat cu bombă.

×
Subiecte în articol: magazin