x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Destinul unui rege

Destinul unui rege

de Oana-Maria Baltoc    |    08 Mai 2009   •   00:00
Destinul unui rege

Sergiu Nicolaescu îl aduce pe marele ecran pe "Carol I"

Cel mai nou film istoric al regizorului Sergiu Nicolaescu, "Carol I", se lansează astăzi, 8 mai, la cinema The Light (Liberty Center), pentru ca sâmbătă, cu începere de la ora 19:00, să se desfăşoare premiera de gală a docudramei.

Filmul este o producţie MediaPro Pictures care marchează o premieră în cinematografia românească: acelaşi actor joacă la vârste diferite acelaşi personaj în două filme distincte: Sergiu Nicolaescu în rolul regelui Carol I atât în "Pentru patrie" (peliculă realizată de Nicolaescu în anul 1977), cât şi în "Carol I" (2009).

MOTIVAŢIE.Nicolaescu a simţit dintotdeauna că are multe în comun cu regele Carol I. Dincolo de asemănarea fizică şi de semnul zodical sub care sunt amândoi născuţi (Berbec), Sergiu Nicolaescu îl vede pe Carol I ca pe un personaj interesant, neînţeles, de care se simte apropiat, pentru că "românii nu l-au iubit pentru că era prea al dracu", aşa cum este şi el. Apoi, ar mai fi hotărârea, ambiţia şi spiritul organizatoric şi alegerea pe care Sergiu Nicolaescu ar fi făcut-o dacă nu s-ar fi îndreptat către regie: cariera militară.

"Carol e unul dintre cele mai importante personaje ale României moderne, chiar cel mai important al istoriei generale a românilor. El a fost creatorul României moderne", mărturiseşte regizorul. Filmul din a cărui distribuţie mai fac parte Răzvan Vasilescu, Marina Pricopie şi Andreea Măcelaru Şofron se va lansa la 8 mai şi pe DVD.

×
Subiecte în articol: vedete