x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Diaspora / Infractori şi prostituate expulzaţi din Genova

Diaspora / Infractori şi prostituate expulzaţi din Genova

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Oct 2007   •   00:00
Diaspora /  Infractori şi prostituate expulzaţi din Genova

Circa 20 de romăni, printre care infractori şi prostituate, vor fi expulzaţi săptămăna aceasta de prefectura din Genova, in baza directivei europene care prevede posibilitatea repatrierii cetăţenilor comunitari, din motive de ordin public şi dificultăţi de integrare, relatează presa italiană.

Circa 20 de romăni, printre care infractori şi prostituate, vor fi expulzaţi săptămăna aceasta de prefectura din Genova, in baza directivei europene care prevede posibilitatea repatrierii cetăţenilor comunitari, din motive de ordin public şi dificultăţi de integrare, relatează presa italiană.

PREDAŢI ROMĂNILOR. Site-ului IlSecoloXIX.it, scrie că cei 20 de romăni vizaţi de decretul de expulzare semnat de prefectul Genovei, Giuseppe Romano, vor fi predaţi in custoria reprezentanţilor Guvernului de la Bucureşti şi a unui oficial al poliţiei romăne, care s-au deplasat la sfărşitul săptămănii trecute la Genova, pentru o a doua intălnire bilaterală referitoare la problemele de siguranţă cauzate de imigranţii romăni din Italia. Normativa europeană, invocată in repetate rănduri de primarul Genovei, Marta Vincenzi, va fi pusă in aplicare pentru prima oară in acest oraş. Ea stipulează că cetăţenii comunitari pot fi "expulzaţi" de autorităţile din ţările membre UE, după trei luni de la intrarea lor pe teritoriul statului respectiv, dacă nu fac dovada că dispun de mijloace suficiente de trai şi au un loc de muncă.

MĂSURI. Odată cu demararea acestui program, primăria din capitala Liguriei ia in calcul şi expulzarea celor aproximativ 300 de romăni de etnie romă, care ocupă abuziv circa zece tabere ilegale, in diverse cartiere ale oraşului. Autorităţile genoveze au anunţat, in acelaşi timp, evacuarea, peste circa zece zile, a taberei din cartierul Cornigliano, care a fost vizată, in vară, de două tentative de incendiere şi a devenit, in urmă cu două săptămăni, scena unui tragic incident, in care o fetiţă de etnie romă, in vărstă de şapte ani, a suferit arsuri grave după ce s-a apropiat de o plită incinsă, cu o sticlă de alcool in mănă. "Confirm că există un cadru normativ, in baza unei directive europene, care le conferă prefecţilor autoritatea de a semna un ordin de expulzare de pe teritoriul italian, pentru un an, a cetăţenilor - fie ei şi comunitari - care fac parte din anumte categorii", a explicat prefectul Romano, citat de cotidianul Il Giornale in pagina electronică. "De exemplu, cine nu se inscrie in evidenţa populaţiei, in trei luni de la intrarea in Italia, şi nu face dovada că are mijloace suficiente de a se intreţine, sau cine se află in alte situaţii prevăzute de lege, poate fi expulzat", a adăugat el, subliniind colaborarea deplină, in acest sens, cu autorităţile de la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: magazin