x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Din seria "s-a născut de ziua lor"

Din seria "s-a născut de ziua lor"

de Sînziana Stancu    |    24 Mai 2010   •   00:00
Din seria "s-a născut de ziua lor"

Tabloidul britanic Daily Mail prezintă cazul unui băieţel din Marea Britanie, care s-a născut în aceeaşi zi în care au venit pe lume tatăl şi bunicul lui.

O asemenea coincidenţă are o probabilitate de producere de 1 la 272.910. Specialiştii au luat ca eşantion de calcul familii a câte trei generaţii numai pe linie masculină. Micuţul Benjamin Fox s-a născut în ziua de 8 mai, la fel ca tatăl lui, Lee şi bunicul, Harry. "E un caz incredibil de rar. Dacă familia ar fi făcut pariu înainte ca micul Benjamin să vină pe lume, acum ar fi fost foarte bogată", a afirmat David Williams, specialist în statistici de naşteri.

0-121391-untitled1.jpg

Mândrul tătic a dezvăluit publicaţiei britanice că a avut semnale că băieţelul său ar putea să se nască chiar în ziua când se născuseră şi el, şi tatăl lui. După ecografia pe care o făcuse când era însărcinată în trei luni, medicii îi spuseseră soţiei lui Lee că micuţul lor ar putea să se nască în ziua de 8 mai. Dar familia nu a dat atenţie predicţiilor medicilor, ştiind că, de obicei, "la primul născut rareori se poate anticipa cu precizie ziua naşterii", a explicat Lee, care are 35 de ani şi este inginer, în Romford (Essex).

PARIU PENTRU URMĂTOAREA GENERAŢIE
"Am fost în travaliu 36 de ore şi am început să glumim pe seama asta, spunând că mă ţine atât de mult ca să se nască el în ziua de 8 mai", a povestit şi mama copilului, Lisa Baker, funcţionară la bancă. "Benjamin a fost, cu adevărat, cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată eu şi tatăl meu de ziua noastră", a mai spus Lee, care s-a declarat hotărât să facă pariu, când Benjamin va fi pe cale să devină tată, că va face tot un fiu care se va naşte într-o zi de 8 mai.

×
Subiecte în articol: magazin