x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Directia conjugala gresita. Sotii, programati genetic sa-si enerveze sotiile

Directia conjugala gresita. Sotii, programati genetic sa-si enerveze sotiile

25 Mai 2012   •   18:07
Directia conjugala gresita. Sotii, programati genetic sa-si enerveze sotiile

Unul din motivele pentru care barbatii nu ne inteleg este ca de cele mai multe ori adreseaza intrebari complet gresite.

De exemplu, daca isi vad sotia furioasa, ei intreaba “ce ai?'. Desigur ca sotia rabufneste si mai tare. Deoarece bietul nepriceput in psihologia femeii nu-si da seama ca tocmai a deschis cutia Pandorei si ca obiectul care reprezenta furia femeii a fost detronat brusc si inlocuit cu chestiuni mult mai grave.

Iata ce soi de scenariu psihologic se isca in minte femeii atunci cand o provoci cu astfel de intrebari: “Pai ma intrebi ce am?! Lasa ca-ti spun io ce am! N-am! Ca de fapt asta e. N-am nimic. Nu mai am parfum, nu mai am detergent de vase, mi s-a stricat forfecuta de taiat pielite, fi-ta nu mai are incaltari de ploaie, n-are tricouri de iesit afara – pe toate le-a murdarit, da tu habar n-ai, ca de un' sa ai, ce, tie iti sta capu' la d'astea, e si copilu' tau? Nu, doamne fereste! Are numai mama! - si sa vedem, ai idee ca alea putine pe care le mai avea s-au tocit de la atata spalat? Da' tu ce sa stii? Bere sa ai in frigider ca Pamantu' se-nvarte si fara grija ta. Jaluzele la balcon inca n-avem si da' dracului canicula, o sa ne sufocam ca paduchii, aeru' conditionat asteapta de asta vara sa-l repari, ma-ta tipa ca nu-i dau aia reteta compensata si asteapta bani de la fi-su – ca pentru diareile lu' fi-ta ne-au dat ei vreodata bani, da' ce sa mai comentez – vacanta la mare n-am platit-o inca, maine am programare la doctor si nu stiu cine sta cu copilul si n-am lapte pentru clatiteee!!! Asta am!!'.

Consternat, barbatului i se intareste pentru a nu stiu cata oara convingerea ca fie s-a insurat cu o nebuna, fie minunata sotie si-a pierdut mintile pe parcurs si practic lui nu-i sta in putinta sa repare ceva. El, bietul, se simte complet nevinovat si mai cu seama neputincios in fata tiradei de nemultumiri ale sotiei. Si nici macar asta n-ar fi problema.

Ci faptul ca, undeva in unghere ascunse ale mintii, chiar si dupa o astfel de tirada si, fireste, iesire nervoasta, barbatul inca se mai intreaba: dar totusi, ce are? Nu e evident? Nu are nimic. Deci oricare sot, iubit sau chiar amant (in ultimul caz reprosurile ar suna un pic diferit – de genul n-am liniste, nu dorm noaptea cand stiu ca ii respiri lu' aia in ceafa si nu mie, cand vad ca nu pot merge cu tine in magazin sa-mi aleg pantofi, ca nu putem sa ne tinem de mana in parc si ca nu impodobim impreuna bradul de sarbatori), daca nu si-ar trimite interesul in vacanta pe termen nedefinit, ar putea schimba macazul si sa intrebe: Draga, cu ce te pot ajuta?.

A se retine: cu ce te pot ajuta este egal cu spune-mi te rog ce pot face EU in locul TAU. Care, iarasi, nu este tot una cu ce pot face pentru tine. Caci daca ai intrebat 'ce pot face pentru tine' ai comis din nou un atac grav la adresa victimei (sotia este mereu o victima, porniti de la premisa asta). Ea iti va raspunde (de fapt, va urla in directia ta) ca nu pentru ea trebuie sa faci, ci pentru tine, pentru voi, pentru casa, pentru copilul vostru. Si ca nu toate treburile sunt ale ei, asa ca nu te mai da tu mare daca pui o data mana pe aspirator si pe urma zici ca tu faci gospodarie! Deci da? Daca inca nu va este clar, revin. Lista e lungaaaa...

×