x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Directorul Aeroportului din Timişoara, concediat de hackeri

Directorul Aeroportului din Timişoara, concediat de hackeri

18 Mai 2012   •   13:44
Directorul Aeroportului din Timişoara, concediat de hackeri

Reprezentantii Aeroportului Timisoara au depus o plangere penala la DIICOT, in care cer identificarea persoanelor care au clonat o adresa de e-mail a institutiei si au trimis un fals comunicat de presa in care era anuntata incetarea mandatului directorului aeroportului.

E-mailul fals continea urmatorul mesaj: "In data de 18 mai 2012, incepand cu ora 10.00, Aeroportul Traian Vuia Timisoara organizeaza in Salonul Oficial conferinta de presa cu tema incetare contract de mandat al directorului general si modificare organigrama de functionare" si era semnat de purtatorul de cuvant al aeroportului, Nicoleta Trifan.

Reprezentantii Aeroportului International din Timisoara au anuntat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca au depus o plangere la DIICOT Timisoara dupa ce "autori necunoscuti au folosit fara drept, in mod fraudulos, adresa de e-mail a societatii: office@aerotim.ro, pentru expedierea unui mesaj electronic continand informatii false". Conform sursei citate, e-mailul purta semnatura purtatorului de cuvant al institutiei si a fost trimis catre redactia mai multor institutii media: agentii de presa, televiziuni nationale si locale, radiouri regionale si nationale, ziare locale si nationale, precum si la multe site-uri de stiri.

In urma verificarilor facute de specialistii de la Biroul IT si Comunicatii al aeroportului s-a stabilit ca expeditorul a folosit un server privat, nu pe cel al aeroportului, se arata in comunicat. (Mediafax)

×