x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun DNA / Fostul prefect de Ialomiţa, Marinică Cazacu, trimis în judecată pentru atribuire ilegală de terenuri

DNA / Fostul prefect de Ialomiţa, Marinică Cazacu, trimis în judecată pentru atribuire ilegală de terenuri

de Veronica Micu    |    10 Iun 2008   •   00:00
DNA / Fostul prefect de Ialomiţa, Marinică Cazacu, trimis în judecată pentru atribuire ilegală de terenuri

13:45 • Cazacu a fost trimis, astăzi, în judecată, de DNA, alături de fostul director al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Ialomiţa, Elena Brăilă, pentru punerea în posesia cu terenuri publice a unor rude sau apropiaţi.

Cazacu a fost trimis, astăzi, în judecată, de DNA, alături de fostul director al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Ialomiţa, Elena Brăilă, pentru punerea în posesia cu terenuri publice a unor rude sau apropiaţi.


ABUZ ÎN SERVICIU. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Biroul Teritorial Slobozia au dispus trimiterea în judecată a fostului prefect al judeţului Ialomiţa. În sarcina lui Cazacu s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, determinarea la săvîrşirea fără vinovăţie a infracţiunii de fals intelectual, folosirea unor înscrisuri falsificate la O.C.P.I Ialomiţa în scopul de a creea aparenţa de legalitate a activităţilor de întocmire a documentaţiei aferente emiterii titlurilor de proprietate, se arată într-un comunicat al DNA. Elena Brăilă, fost director al O.C.P.I. Ialomiţa, în perioada 1 ianuarie 2001 – 1 noiembrie 2007, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice.Din rechizitoriul întocmit de procurori, a rezultat că, în perioada ianuarie – iunie 2006, prin neîndeplinirea cu ştiinţă a atribuţiilor de serviciu şi nerespectarea dispoziţiilor legale privind aplicarea Legilor fondului funciar, cei doi acuzaţi au determinat punerea în posesie, pe terenuri aparţinând Administraţiei Domeniilor Statului (A.D.S.), a unor persoane neîndreptăţite, în detrimentul altor persoane fizice. Inculpaţii au acţionat astfel pentru ca terenurile respective, cu potenţial de valorificare ulterioară la preţuri mari, să revină unui grup de persoane aflate în relaţii apropiate de rudenie sau afaceri cu inculpaţii, se arată în comunicatul DNA. Concret, cei doi inculpaţi ar fi atribuit o suprafaţă totală de 225,35 ha teren în zona Urziceni şi Manasia, judeţul Ialomiţa, teren aparţinând A.D.S. şi reprezentând cele mai valoroase suprafeţe cu deschidere la DN2A E60, unor persoane neîndreptăţite. Persoanelor respective le fuseseră reconstituite drepturile de proprietate, conform Legii 18/1991, pe alte unităţi administrativ teritoriale decât Manasia şi Urziceni. Drepturile de proprietate au fost însă cesionate unui grup de cinci persoane aflate în relaţii apropiate cu inculpaţii, fapt pentru care aceştia au devenit proprietarii finali ai terenurilor cu valoare, susţin procurorii.


PREJUDICII. De asemenea, fostul prefect Marinincă Cazacu, susţine DNA, i-a determinat pe primarii localităţilor Manasia şi Urziceni să semneze două adrese deja redactate, să procedeze la antedatarea acestora şi înregistrarea retroactivă, înscrisuri ce au devenit oficiale şi în aparenţă emise de primăriile Manasia şi Urziceni. Prin cele două adrese se atesta nereal solicitarea de către Comisiile locale de fond funciar Urziceni şi Manasia ca O.C.P.I. Ialomiţa să întocmească fişele de punere în posesie pentru persoanele neîndreptăţite şi în consecinţă întocmirea titlurilor de proprietate. Prejudiciile cauzate şapte milioane de euro. În vederea recuperării acestor prejudicii, pe bunurile celor doi inculpaţi s-a dispus aplicarea sechestrului penal. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Slobozia, judeţul Ialomiţa.

×
Subiecte în articol: magazin ialomita