x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Doctorul Moarte şi-a deschis supermarket de cadavre

Doctorul Moarte şi-a deschis supermarket de cadavre

de Sînziana Stancu    |    29 Mai 2010   •   00:00
Doctorul Moarte şi-a deschis supermarket de cadavre

Controversatul medic german Gunther von Hagens, supranumit "Dr Death", a cărui pasiune este conservarea cadavrelor, şi-a deschis la Guben, în estul Germaniei, un magazin unde vinde părţi de cadavre de om şi animale profesioniştilor pasionaţi de asemenea "colecţii".

Preţurile nu sunt chiar de "amorul artei", multe fiind chiar piperate. De pildă, "o bucată" dintr-un cap de om, bine conservată, ajunge la 1.800 de euro, iar o secţiune pe verticală din întregul corp este de zece ori mai scumpă.
Von Hagens a făcut avere cu metoda lui, care constă într-un fel de plastifiere a cadavrelor, cu o soluţie specială. "Articolele" lui sunt prezentate într-un înveliş transparent din silicon. Peste 30 de milioane de oameni din lumea întreagă i-au vizionat "operele". În magazinul lui găseşti orice, de la "bucăţile" de oameni până la cele de raţe, girafe sau crocodili.

Tabloidele germane au poreclit magazinul lui Von Hagens "supermarketul bucăţilor de cadavre" sau "cabinetul ororilor". Medicul insistă însă că lucrările lui sunt "o contribuţie valoroasă pentru educaţia medicală, o elucidare şi o promovare a chestiunii unei sănătăţi mai bune".

Apărătorii drepturilor omului l-au criticat şi mai aspru, argumentând că iniţiativa lui exploatează moartea şi demnitatea umană, potrivit Der Spiegel. Expoziţiile lui au mers uneori prea departe, înfăţişând până şi cadavrele plastifiate ale unui bărbat şi unei femei în actul sexual.

×
Subiecte în articol: lumea