x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Documentar - Saptamana pradatorilor

Documentar - Saptamana pradatorilor

de Raluca Grintescu    |    14 Iul 2006   •   00:00
Documentar - Saptamana pradatorilor

Eterna batalie pentru supravietuire

Eterna batalie pentru supravietuire
National Geographic / SAPTAMANA PRADATORILOR / Documentar / Duminica, luni, marti / 21:00
Seria de documentare "Saptamana pradatorilor" aduce in prim-plan echilibrul special al supravietuirii dintre pradator si prada in apriga salbaticie africana. Cu ajutorul tehnologiei de ultima ora, un cuplu de cineasti premiati urmareste comportamentul extraordinar al pradatorilor. De la campiile acoperite de ierburi din Seregenti pana la Delta Okavango din Botswana, aceasta saptamana va va purta intr-o calatorie vizuala uluitoare in care veti descoperi eterna batalie pentru supravietuire a salbaticiunilor africane.

CALATORII. "Dusmani fara odihna" (16 iulie, ora 21:00) este un spectacol pe care putini l-au vazut cu propriii ochi. Doi dusmani sunt captivi pe o insula, intr-o zona indepartata a Africii. Episodul "Megaturma in migratie" (17 iulie, ora 21:00) dezvaluie secretele uimitoare ale evolutiei si supravietuirii megaturmei si programul lor de pasunat extrem de sistematizat. In mijlocul acestei etape a calatoriei lor, 1,2 milioane de gnu se aduna pe campiile Serengeti pentru a da nastere la aproape 400.000 de pui in decurs de trei saptamani. "Megaturma sub asalt" (18 iulie, ora 21:00) prezinta strategiile viclene ale leilor in a-si lua prin surprindere prada. Iar hienele strabat 70 de kilometri pentru a intalni abundenta de vanat pe care o ofera megaturma. Dar, ca si cum eforturile de a rezista in fata atacurilor pradatorilor nu erau suficiente, antilopele gnu initiaza rutul - cel mai mare spectacol al imperecherii de pe pamant - 400.000 de femele se imperecheaza pe parcursul a doua saptamani.

INFO
PE URMELE LUI VERNE. Michael Palin a acceptat provocarea, asemeni povestii lui Jules Verne, de a face ocolul Pamantului in 80 de zile. Este interzisa calatoria prin aer. Ori de cate ori este posibil, Palin utilizeaza aceleasi trasee si mijloace de transport ca eroul lui Jules Verne. Michael a avut nevoie de 58 de zile pentru a ajunge la jumatatea globului. Mai are la dispozitie doar 22 de zile. (C.O.)

CYBER GAMES. National Geographic Channel va propune pentru 15 iulie, de la ora 19:00, un documentar in premiera despre lumea fascinanta a jocurilor online. Coreea de Sud este singura tara unde pasionatii de calculatoare isi pot castiga existenta din jocurile pe calculator. Urmareste un campion al jocurilor electronice, de la antrenamente pana la finala concursului World Cyber Games din Singapore, acolo unde se vor infrunta concurenti din 70 de tari. (Raluca Grintescu)

×