x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Doi dintre cei mai bătrâni oameni din lume au murit în aceeaşi zi

Doi dintre cei mai bătrâni oameni din lume au murit în aceeaşi zi

09 Mar 2010   •   00:00
Doi dintre cei mai bătrâni oameni din lume au murit în aceeaşi zi

Mary Josephine Ray, considerată ca fiind cea mai bătrână persoană din Statele Unite, a murit duminică, la vârsta de 114 ani şi 294 zile. Ray a murit doar cu câteva ore înaintea lui Daisey Bailey, în vârstă de 113 ani şi 342 zile.



"Ea pur şi simplu iubea viaţa. Niciodată nu se gândea la moarte. Îşi plănuia petrecerea pentru ziua ei", a declarat nepoata sa, Katherine Ray .

Ray a murit doar cu câteva ore înaintea lui Daisey Bailey, în vârstă de 113 ani şi 342 zile, a spus L. Stephen Coles, director al Gerontology Research Group. Coles urmăreşte şi studiază oamenii în vârstă, certificându-i pe cei de peste 110 ani. "Este un caz foarte rar ca doi dintre supercentenarii noştri să moară în aceeaşi zi", a afirmat Coles.

Ray, în ciuda declinului său din ultima săptămână, a reuşit să susţină un interviu cu un reporter săptămâna trecută, a mai declarat nepoata ei.

Ray era cea mai bătrână persoană din Statele Unite şi cea de-a doua din lume, după cum susţine Gerontology Research Group. Ea a fost de asemenea înregistrată ca fiind cel mai vechi locuitor pe care l-a avut vreodată statul New Hampshire.

Cel mai în vârstă locuitor al Statelor Unite a rămas acum Neva Morris, din Ames, Iowa, având 114 ani şi 216 zile, iar cea mai în vârstă persoană din lume este Kama Chinen, din Japonia, cu vârsta de 114 ani şi 301 zile.

Ray s-a născut la 17 mai 1895, în Bloomfield, Prince Edward Island, Canada şi s-a mutat în Statele Unite la vârsta de 3 ani. A trăit timp de 60 de ani în Anson, Maine. A locuit în Florida, Massachusetts şi în New Hampshire, iniţial într-un alt loc, până când s-a mutat în Westmoreland, în 2002, pentru a fi aproape de copiii săi.

Soţul ei, Walter Ray, a murit în 1967. Supravieţuitorii celor doi includ doi fii, opt nepoţi, treisprezece strănepoţi şi cinci stră-stră-nepoţi, potrivit AP, citată de Agerpres.

Morris, femeia din Iowa, considerată acum cea mai bătrână rezidentă din Statele Unite, trăieşte la un centru de îngrijire. Doar unul dintre cei patru copiii ai săi este încă în viaţă şi locuieşte în Sioux City.

"Are câteva deficienţe de auz şi o deficienţă de vedere, dar mental este destul de alertă şi răspunde atunci când simte asta sau nu este prea obosită", a declarat Tom Wickersham, ginerele său, în vârstă de 90 de ani, care locuieşte în acelaşi centru.

Wickersham a spus că îşi vizitează soacra şi că aceasta joacă bingo şi fredonează cu placere 'You Are My Sunshine' aproape zilnic.

×
Subiecte în articol: meteo