x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Doi septuagenari americani, acuzaţi de spionaj

Doi septuagenari americani, acuzaţi de spionaj

06 Iun 2009   •   00:00

Departamentul american al Justiţiei a anunţat, ieri, că Walter Kendall Myers, în vârstă de 72 de ani, având numele de cod "agent 202", şi soţia sa Gwendolyn Steingraber Myers, 71 de ani şi nume de cod "agent 123", au fost arestaţi de FBI. Cei doi sunt acuzaţi că au spionat, timp de 30 de ani, în favoarea Cubei.

Poliţia federală a reuşit să îi prindă cu ajutorul unui agent care îi convinsese că este spion cubanez, relatează Reuters.

Walter Myers, ajutat de soţia sa, s-a folosit de faptul că avea acces la informaţii secrete americane, transmiţându-le guvernului cubanez şi , la un moment dat, Walter Myers s-a întâlnit chiar cu liderul cubanez, Fidel Castro, conform documentelor prezentate la tribunal. Cei doi au fost acuzaţi de acţiuni conspirative şi divulgare de informaţii secrete Cubei.

Walter Kendall Myers, angajat în Departamentul de Stat în 1977, a lucrat, între 1988 şi 1999, pentru Biroul de informaţii şi cercetare al instituţiei, înainte de a fi angajat cu normă întreagă ca analist al acestuia, între 2000 şi 2007. În această calitate, a avut acces la informaţii secrete începând cu 1985.

Cei doi acuzaţi, care susţin că sunt nevinovaţi, riscă o pedeapsă maximă de 35 de ani de închisoare. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea