x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dorinel Munteanu către tricolori: Lasaţi vorbele şi demonstraţi pe teren!

Dorinel Munteanu către tricolori: Lasaţi vorbele şi demonstraţi pe teren!

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Noi 2007   •   00:00
Dorinel Munteanu către tricolori: Lasaţi vorbele şi demonstraţi pe teren!

Antrenorul-jucător al echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, care şi-a anunţat retragerea din naţionala Romăniei, a declarat că ar fi bine ca fotbaliştii antrenaţi de Victor Piţurcă "să lase vorbele" şi să demonstreze ceea ce au de demonstrat prin fapte. De asemenea, liderul de selecţii in prima reprezentivă a afirmat că decizia de a se retrage din naţională nu a fost influienţată nici de Victor Piţurcă, nici de Adrian Porumboiu.

Antrenorul-jucător al echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, care şi-a anunţat retragerea din naţionala Romăniei, a declarat că ar fi bine ca fotbaliştii antrenaţi de Victor Piţurcă "să lase vorbele" şi să demonstreze ceea ce au de demonstrat prin fapte.

RECOMANDARE. Dorinel Munteanu este convins că reuşita echipei naţionale este benefică şi pentru competiţia internă: "Calificarea noastră la Campionatul European ne dă dreptul să sperăm la o competiţie mai bună pentru noi. La echipa naţională este valoare, există unitatea echipei şi a jocului şi cred că acesta va fi principalul atu al nostru la acest campionat. Sigur, ar fi bine ca jucătorii să lase vorbele şi să demonstreze prin fapte". Munteanu a subliniat că poate naţionala este dependentă de Adrian Mutu, dar pretenţiile selecţionerului Victor Piţurcă sunt cu totul altele, "nu numai pentru un singur jucător". "Niciodată o echipă naţională şi niciuna de club nu va sta intr-un singur jucător. Şi această generaţie, ca şi cea de aur, a dat şi va da talente in fotbal", a afirmat Munteanu. Naţionala Romăniei, calificată deja la Euro-2008, va intălni Bulgaria, sămbătă, la Sofia, iar in ultima etapă a preliminariilor va juca in compania Albaniei, in 21 noiembrie, la Bucureşti.

RETRAGERE. Antrenorul-jucător al echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, a explicat, joi, intr-o conferinţă de presă, motivele retragerii sale din reprezentativa Romăniei:"Orice inceput are şi un sfărşt, ca şi jucător. Este un moment greu, trebuia să iau această decizie odată şi odată. Imi amintesc de prima mea selecţionare pentru meciul cu Norvegia din '91, a 100-a selecţie in 2001 şi cea de-a 134-a, care a fost recent. Mă incearcă un sentiment confuz şi nu ştiu dacă să mă bucur sau să fiu trist. Trebuia să fac diferenţa intre a vrea şi a putea. Trebuie să mulţumesc echipei naţionale, mi-a oferit momente de bucurie, fericire, pentru că majoritatea anilor i-am trăit in fotbal şi m-am dăruit acestui sport. Dar trebuia să fac o diferenţă intre munca mea la club, ca antrenor şi jucător şi echipa naţională şi nu puteam ca la o vărstă aşa frumoasă, la 40 de ani, să fac faţă pe toate fronturile", a spus Munteanu, care a menţionat că nu se retrage definitiv ca jucător. Munteanu a subliniat că in cariera sa de jucător cel mai mult a contat familia, care a fost sinceră cu el şi "cel mai infocat suporter". "A contrat foarte mult familia, pentru că au fost şi momente mai dificile şi in viaţă contează foarte mult sprijinul celor dragi. Mulţumesc şi antrenorilor care au ştiut să descopere tot ce am in mine mai frumos pentru fotbal. M-au intărit in momente de criză, mulţumesc şi presei care m-a ţinut cu picioarele pe pămănt, iar acum lui Piţurcă, care m-a apreciat ca randament şi nu ca vărstă. Este un moment nedorit, pentru că fizic puteam să fac faţă. Singurul vinovat este fotbalul pentru că eu aici la Vaslui vreau să fac performanţă iar acest lucru cel puţin pentru mine nu se poate face cu jumătăţi de măsură. Nu a avut influenţe nici Porumboiu (n.r. - finanţatorul FC Vaslui) şi nici Piţurcă asupra deciziei mele şi nu vreau să se facă speculaţii in privinţa aceasta", a explicat Dorinel Munteanu. Munteanu a afirmat că decizia sa de a se retrage din naţională este irevocabilă. "Este irevocabilă decizia mea, nu mă intorc asupra hotărării luate şi vărsta şi problemele in cariera de antrenor m-au determinat să iau această decizie. Campionatul European este destul de departe pentru mine, deşi ne-am calificat. Nu pot să mă găndesc la ceva care va fi pentru 7-8 luni de zile", a declarat antrenorul-jucător. Dorinel Munteanu a menţionat că cel puţin in acest sezon nu se va retrage din activitatea de jucător la FC Vaslui. "Am de atins un obiectiv, de calificare intr-o cupă europeană. Dacă ne calificăm, probabil mă voi găndi ce fac mai departe", a adăugat el.

×