x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dosarele X: OZN-uri deasupra Marii Britanii

Dosarele X: OZN-uri deasupra Marii Britanii

18 Feb 2010   •   00:00
Dosarele X: OZN-uri deasupra Marii Britanii

Deschiderea “arhivelor OZN” în Marea Britanie a generat o avalanşă de raportări ale unor obiecte zburătoare neidentificate. Potrivit “The Telegraph”, în perioada 1994-2000, oamenii au semnalat lumini şi apariţii de toate formele şi culorile, cărora nu întotdeauna li s-au găsit explicaţii logice.



"Ceva ciudat se întâmplă pe cerul Marii Britanii. Urmăresc astfel de fenomene de peste 30 de ani şi niciodată nu au fost atât de intense. În mod normal, circa 95% dintre apariţiile de pe cer pot fi explicate. Rămâne însă acel 5% care ne interesează, mai mult sau mai puţin, pe toti cei implicaţi", a declarat Malcolm Robinson, director al Institutului pentru Investigarea Fenomenelor Bizare. El a arătat că numărul mare al raportărilor nu poate fi pus doar pe seama interesului crescut al cetăţenilor, cărora imaginaţia le mai joacă feste uneori. “Tot mai multe rapoarte sosesc chiar din partea armatei, iar acestea nu pot fi trecute cu vederea", a declarat Robinson.



Potrivit unei hărţi realizate de “The Sun”, un trafic nocturn neobişnuit de intens s-a înregistrat între oraşele Liverpool şi Dover, dar şi între Cornwall şi Hertfordshire. Inginerul Michael Madden, din cadrul Marinei Regale Britanice, a povestit că a văzut, în apropiere de Somerset, un obiect circular care se deplasa cu viteză incredibilă. Un elicopter al poliţiei britanice a raportat şi el prezenţa unui asemenea obiect deasupra oraşului Cardiff.

Alt OZN a fost semnalat în nordul Londrei, pe 7 mai, între orele 8.30-10.00 pm, scrie cotidianul britanic, citat de independent-al.ro. Martorii exclud ideea că ar fi zărit un balon, fiindcă mişcările lui sfidau gravitaţia. La sfârşit de august, un tânăr din orăşelul britanic Wigan a reuşit să filmeze minute bune, deasupra unei intersecţii din apropiere de Shevington, o prezenţă ciudată pe cer, care a dispărut brusc atunci când de ea s-au apropiat două elicoptere, notează „Wigan Today“. Confruntat cu tot mai multe asemenea relatări, guvernul de la Londra a anunţat că a demarat o anchetă care va scoate în evidenţă dacă spaţiul aerian al ţării al fost penetrat de aparate de zbor de origine cunoscută sau necunoscută.

Rendlesham Forrest, un Roswell englezesc

În decembrie 1980, la baza aeriană din apropiere de Rendlesham Forest (Marea Britanie), unde era cantonată o unitate din cadrul US Air Force, s-a petrecut un incident straniu. După cum rezultă din raportul ţinut până nu demult secret, înaintat la câteva zile după incident de către adjunctul comandantului bazei, locotenent colonelul Charles I. Halt, superiorilor din Ministerul Apărării, în dimineaţa zilei de 27, la aproximativ ora 3.00, două patrule din politia de securitate a USAF au văzut nişte lumini neobişnuite printre copaci. Soldaţii trimişi în cercetare au raportat că obiectul care le emitea era aparent metalic, de formă triunghiulară, având circa doi-trei metri lăţime la bază şi aproximativ doi metri înălţime. Apariţia avea luminiţe la bază şi plutea deasupra solului. La apropierea patrulei, a dispărut brusc. A doua zi, la faţa locului s-au găsit trei găuri, adânci de 1,5 ţoli şi cu diametrul de 7 ţoli, măsurătorile indicând un nivel crescut de radiaţii. Noaptea următoare a fost zărită, tot în pădure, o lumină roşie care se mişca şi pulsa. La un moment dat, s-a descompus în cinci obiecte albe, după care a dispărut. În urma publicării raportului lt-col. Halt, în Parlamentul britanic s-a făcut o interpelare, iar autorităţile au recunoscut că primiseră circa 1400 de semnalări de obiecte zburătoare neidentificate.

Caporalul Mark Proctor (38 de ani), din Batalionul I al Regimentului Irlandez, a povestit că, în noaptea de 7 iunie, aflat la baza militară din Shropshire, a numărat pe cer 13 obiecte zburătoare ciudate, notează “The Telegraph”. "Eram de serviciu în camera de gardă, când ceilalţi băieţi de afară au început să ţipe. M-am dus să văd de ce era agitaţie şi am zărit 13 nave pe cer. Zburau în zig-zag, dar le-am filmat pe ultimele două înainte să dispară. Erau ca nişte cuburi rotative în multe culori", a povestit Proctor. Mărturia lui a fost întărită de alt soldat, de 19 ani, care patrula în zonă. Experţii Ministerului Apărării au promis să studieze înregistrarea video de pe telefonul mobil al caporalului.

×
Subiecte în articol: lumea