x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Drogurile i-ar putea aduce pedeapsa cu moartea unui bulgar

Drogurile i-ar putea aduce pedeapsa cu moartea unui bulgar

28 Ian 2009   •   00:00

Un şofer bulgar de camion a fost inculpat în Iran pentru trafic de droguri şi riscă pedeapsa cu moartea, a anunţat la Sofia purtătorul de cuvânt al Ministerului bulgar al Afacerilor Externe, Dragovest Goranov, citat de AFP şi Agerpres.



"Un bulgar face obiectul unei anchete judiciare în care este inculpat pentru trafic cu o mare cantitate de droguri. Sancţiunea este pedeapsa cu moartea", potrivit legislaţiei iraniene, a declarat el. Purtătorul de cuvânt a dat asigurări că ministerul "lucrează la acest caz de când a fost informat asupra lui". Un jurnalist al publicaţiei 24 Ceassa, Gheorghi Milkov, a precizat la postul de televiziune Re-TV că acest şofer a fost arestat în Iran în urmă cu patru luni, cu 130 de kilograme de heroină descoperite într-o ascunzătoare specială din camionul său. Întreprinderea bulgară pentru care lucra nu a intervenit şi nu a alertat nici autorităţile bulgare, care nu au aflat de acest caz decât recent, potrivit jurnalistului. Şoferul de camion ar fi putut transporta drogurile fără să ştie, pentru că el tocmai fusese angajat de către întreprinderea de transporturi. Dosarul urmează să fie menţionat în timpul vizitei unui adjunct al ministrului iranian al Afacerilor Externe la Sofia, preconizată pentru perioada 2-3 februarie.

În 2008, peste 230 de condamnaţi au fost executaţi în Iran, potrivit unui bilanţ al AFP, faţă de 317 în 2007, conform organizaţiei Amnesty International. Crima, violul, jaful armat, traficul de droguri şi adulterul sunt pasibile de pedeapsa capitală în această ţară.

×
Subiecte în articol: lumea