x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ediţia revizuită a sonatelor lui Beethoven, publicată de un profesor de muzică britanic

Ediţia revizuită a sonatelor lui Beethoven, publicată de un profesor de muzică britanic

de Jurnalul National    |    04 Ian 2008   •   00:00

O ediţie revizuită a celor 35 de sonate pentru pian aparţinănd lui Ludwig van Beethoven a fost publicată de un profesor de muzică de la Universitatea din Manchester, după zece ani de cercetare

O ediţie revizuită a celor 35 de sonate pentru pian aparţinănd compozitorului german Ludwig van Beethoven a fost publicată de un profesor de muzică de la Universitatea din Manchester, după zece ani de cercetare, informează mancherstereveningnews.co.uk. Lucrarea profesorului Barry Cooper cuprinde trei volume şi un comentariu de 150.000 de cuvinte şi a fost realizată pentru Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM). Cu toate că cele mai multe ediţii publicate includ doar 32 de sonate, colecţia profesorului de muzică cuprinde alte trei compoziţii scrise de Beethoven la vărsta de 12 ani. Cooper a studiat cele 35 de sonate pentru pian timp de zece ani şi crede că ediţia publicată este cea completă. "Ceea ce am făcut a fost să reproduc ce a scris Beethoven şi ceea ce a vrut să scrie cu mult mai multă acurateţe decăt in ediţiile precedente", a declarat profesorul Cooper. "Nu am vrut să omit aceste opere, intrucăt sunt compoziţii integrale", a mai precizat Cooper.

"Noua ediţie a sonatelor pentru pian compuse de Beethoven este un punct de reper pentru istoria muzicii şi a editării. Cercetării minuţioase a profesorului Cooper i se adaugă comentariile sale practice şi deosebit de valoroase in ceea ce priveşte interpretarea", a mai spus Leslie East, directorul executiv de editare al ABRSM.

×
Subiecte în articol: magazin