x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Eliminarea vizelor SUA, mai aproape pentru Bulgaria

Eliminarea vizelor SUA, mai aproape pentru Bulgaria

de Veronica Micu    |    18 Iun 2008   •   00:00
Eliminarea vizelor SUA, mai aproape pentru Bulgaria

13:30 • Bulgaria a mai facut un pas în vederea eliminării regimului de vize pentru cetăţenii săi care călătoresc în Statele Unite, prin semnarea unui acord de cooperare în materie de securitate cu oficiali americani. Declaraţii similare au mai semnat Cehia, Slovacia, Ungaria, Lituania şi Letonia.

Bulgaria a mai facut un pas în vederea eliminării regimului de vize pentru cetăţenii săi care călătoresc în Statele Unite, prin semnarea unui acord de cooperare în materie de securitate cu oficiali americani. Declaraţii similare au mai semnat Cehia, Slovacia, Ungaria, Lituania şi Letonia.


NEGOCIERI. "Apreciez eforturile depuse de Bulgaria pentru consolidarea securităţii şi împărtăşire a valorilor noastre în materie de libertate şi securitate", a precizat secretarul american pentru Securitate Naţională, Michael Chertoff, după semnarea acestei declaraţii alături de ministrul bulgar de Externe, Ivailo Kalfin, în cadrul Programului de eliminare a regimului de vize. Pentru implementarea acestui program, care exista de 20 de ani, Bulgaria va trebui să răspundă cerinţelor SUA în materie de securitate, printre care şi un schimb de informaţii legate de deplasări, terorism sau paşapoarte furate sau pierdute. Statele Unite, care preferă acorduri bilaterale, spre deosebire de Comisia Europeană, care negociază în general în numele Uniunii Europene, au autorizat până acum eliminarea regimului de vize pentru 15 state europene.

×
Subiecte în articol: magazin