x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Evanghelistul care a prezis sfârşitul lumii, cauzând pierderi de milioane celor care l-au crezut, recunoaşte că s-a înşelat

Evanghelistul care a prezis sfârşitul lumii, cauzând pierderi de milioane celor care l-au crezut, recunoaşte că s-a înşelat

10 Mar 2012   •   11:26
Evanghelistul care a prezis sfârşitul lumii, cauzând pierderi de milioane celor care l-au crezut, recunoaşte că s-a înşelat

Un predicator din SUA, care anuntase ca sfarsitul lumii va veni la 21 mai 2011, cheltuind milioane de dolari, in mare parte nu ai lui, pentru a avertiza oamenii de apropiatul sfarsit, a recunoscut intr-un final ca s-a inselat, adaugand ca nu se va mai hazarda la alte profetii.

Intr-o scrisoare deschisa, Harold Camping, de 90 de ani, marturiseste ca nu are niciun indiciu ca lumea se va sfarsi prea curand si nici nu va mai avansa o data anume, ca in trecut.

"Realizez ca multi oameni spera sa stie data exacta a reintoarcerii lui Cristos. Dar recunosc, umil, ca am prezis data gresita", a scris Camping.

La inceputul anului trecut, Harold Camping anunta ca lumea se va sfarsi la 21 mai 2011, zi in care se va petrece si inaltarea celor alesi la ceruri.

Atat Harold, care conduce o organizatie evanghelica, cat si adeptii sai, si-au cheltuit o mare parte din economii (suma s-a ridicat la milioane de dolari) pentru a anunta omenirea de ceea ce urmeaza. 5.000 de panouri publicitare au fost inchiriate pentru a se face reclama Apocalipsei, iar 20 de automobile, acoperite de mesaje privind iminentul sfarsit au fost cumparate si conduse prin toata America.

Dupa ce s-a dovedit ca ziua de 21 mai 2011 a fost una cat se poate de pasnica, Camping si-a revizuit profetia, afirmand ca sfarsitul lumii tot vine, insa cu o intarziere de cinci luni.

Cum nici in toamna anului trecut nu s-a intamplat mare lucru, Camping s-a retras din viata publica, suferind, de necaz, si un accident vascular cerebral, din care si-a revenit, totusi, destul de bine.

×