x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Expert antirăpiri...răpit în Mexic

Expert antirăpiri...răpit în Mexic

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Dec 2008   •   00:00

Un expert american antirăpiri a fost răpit săptămâna trecută de bărbaţi înarmaţi în nordul Mexicului, într-un nou incident care a evidenţiat potenţa reţelelor de răpitori din statul sud-american, relatează AP.



Felix Batista, un consultant american pe probleme de securitate care susţine că a contribuit la soluţionarea a aproape 100 de cazuri de răpire şi răscumpărare, se afla în localitatea Saltillo, statul Coahuila, pentru a oferi sfaturi cu privire la combaterea răpirilor în momentul în care a fost capturat.

Atacatori necunoscuţi l-au prins la 10 decembrie, a spus Charlie LeBlanc, preşedintele firmei de securitate ASI Global LLC, cu sediul în Houston, Texas, în cadrul căreia Batista este consultant. 'Am anunţat FBI-ul şi autorităţile mexicane de incident şi acestea lucrează la caz', a afirmat LeBlanc luni. 'În prezent, noi oferim sprijin familiei şi sperăm într-un deznodământ fericit', a adăugat el.

Ambasada americană din Ciudad de Mexico nu a dorit să comenteze pe marginea acestui caz, iar LeBlanc nu a precizat dacă răpitorii au solicitat sau nu o răscumpărare pentru a-l elibera pe expertul american. Charlie LeBlanc, citat de Agerpres, a spus că Batista avea propria sa afacere în domeniul securităţii şi că acesta se afla în Mexic pentru probleme ce nu aveau legătură cu firma sa.

×
Subiecte în articol: lumea