x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun FBI a dejucat un plan de asasinare a lui Barack Obama

FBI a dejucat un plan de asasinare a lui Barack Obama

28 Oct 2008   •   00:00

Autoritatile americane au descoperit planul a doi neo-nazisti care urmau sa porneasca o campanie sangeroasa impotriva  populatiei de culoare, si care aveau ca tinta finala candidatul democrat la Casa Alba Barack Obama.



Daniel Cowart, de 20 de ani si Paul Schlesselman, 18 ani, au fost acuzati de detinere ilegala de arme de foc, conspiratie pentru furtul unor arme de foc si de amenintarea unui candidat la presedintie.

Ei au declarat in timpul anchetei ca erau constienti ca planul lor avea putine sanse de reusita, dar ca erau gata sa moara, intr-un act de sacrificiu asumat.
Ei au marturisit ca intentionau sa il atace pe candidatul democrat pentru Casa Alba, Barack Obama. Imbracati elegant, in costume albe si purtand  palarii, ei urmau sa execute un atac in forta cu ajutorul unui camion, descarcand armele prin geamurile acestuia.  

Planul lor s-a infiripat in urma cu o luna de zile, cand s-au intalnit online. Ei urmau sa atace scoli ai caror elevi erau predominant de culoare si sa-si continue cavalcada trecand dint-un stat american in altul, comitand jafuri si ucigand alte persoane.

Conform anchetatorilor ei intentionau sa impuste 88 de afro-americani si sa decapiteze alti 14. Cele doua numere au o simbolistica in comunitatea suprematiei albe din care faceau parte. 88 este reprezentarea abrevierii salutului nazist "Heil Hitler", H fiind a opta litera a alfabetului, iar cifra 14 reprezinta numarul de cuvinte ale unui slogan lansat de liderul organizatiei suprematiei albe americane, David Lane, care ispaseste o condamnare la 190 de ani de inchisoare.    

Ei au intrat in atentia politistilor din cauza svasticei si a altor elemente cu tenta rasista ce erau imprimate pe masina unuia dintre ei.

Este cel de-al doilea plan de asasinare a lui Barack Obama, dupa cel din august, din timpul Conventiei Partidului Democrat, cand alti membri ai suprematiei albe, aflati sub influenta drogurilor, au fost arestati. FBI-ul si Secret Service au decis ca, in ciuda faptului ca acestia aveau in posesie o arma cu luneta, nu au reprezentat o adevarata amenintare pentru viata candidatul democrat.

border=
Daniel Cowart (in stanga) si Paul Schlesselman

www.dailymail.com

×
Subiecte în articol: lumea