x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festivalul Cerbul de Aur: ediţie aniversară in iulie 2008

Festivalul Cerbul de Aur: ediţie aniversară in iulie 2008

de Jurnalul National    |    08 Noi 2007   •   00:00

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va fi organizat in 2008 la Braşov, după o pauză de doi ani, ediţia din anul următor urmănd a fi una aniversară, care celebrează 40 de ani de la debutul festivalului, in 1968.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va fi organizat in 2008 la Braşov, după o pauză de doi ani, ediţia din anul următor urmănd a fi una aniversară, care celebrează 40 de ani de la debutul festivalului, in 1968.

Festivalul Cerbul de Aur 2008 va fi organizat in luna iulie, la Braşov, urmănd să se desfăşoare tot in locaţia consacrată Piaţa Sfatului din centrul oraşului, a declarat pentru Mediafax George Scripcaru, primarul Braşovului.

De asemenea, Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, in şedinţa de miercuri, promovarea, in regim de campanie socială, a ediţiei de anul acesta a Festivalului Cerbul de Aur.

Utima ediţie a Festivalul Cerbul de Aur a avut loc in septembrie 2005. In 2006, TVR a anunţat că festivalul işi va schimba locul de desfăşurare pentru "reinventarea brandului", pentru ca mai apoi să anuleze complet evenimentul, motivănd lipsa unui buget aferent, televiziunea publică implicăndu-se in derularea mai multor proiecte de anvergură, precum "TVR 50" sau Eurovision Junior.

"Cerbul de Aur" a avut parte de o istorie sincopată, fiind intrerupt in anul 1972 şi reluat abia după 20 de ani, in 1992.

Conform tradiţiei, festivalul are două componente: concursul internaţional şi recitalurile invitaţilor.

Festivalul Cerbul de Aur, a cărui primă ediţie a avut loc in anul 1968, a adus de-a lungul timpului, pe scena sa, in calitate de concurenţi sau cu titlul de staruri internaţionale invitate, nume celebre precum Julio Iglesias, Christina Aguilera, Ricky Martin, Joe Cocker, Toto Cutugno, Scorpions, Pink, Patricia Kaas, Kenny Rogers, Boy George, Ray Charles, Kylie Minogue, Diana Ross sau Vaya con Dios.

×
Subiecte în articol: magazin cerbul cerbul aur