x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festivalul de Film de la Veneţia: Al Pacino, distins cu premiul pentru întreaga carieră

Festivalul de Film de la Veneţia: Al Pacino, distins cu premiul pentru întreaga carieră

05 Sep 2011   •   06:41
Festivalul de Film de la Veneţia: Al Pacino, distins cu premiul pentru întreaga carieră

Al Pacino a fost vedeta zilei de ieri la festivalul filmului de la Venetia. Inainte de a-si prezenta cel de-al treilea film pe care l-a regizat, Pacino a fost distins cu un premiu special pentru intreaga sa cariera. El nu a uitat sa-si aminteasca de originea sa italiana, spre bucuria publicului.

Al Pacino este laureatul din acest an al trofeului "Glorie creatorilor de filme". Premiul este decernat, la fiecare festival de la Venetia, unui artist cu o contributie distinctiva si originala in cinematograful contemporan.

La ceremonia inmanarii premiului, actorul s-a scuzat, in gluma, fata de spectatori, pentru ca, in ciuda originii sale, nu era in stare sa li se adreseze in limba italiana.

In varsta de 71 de ani, Pacino a debutat cu mai bine de patru decenii in urma si a fost distins, intre altele, cu un premiu Oscar si mai multe premii Tony. La un moment dat, el nu s-a mai multumit cu postura de actor si a trecut in spatele camerei. Iar acum si-a adus la Venetia ultimul film, "Wilde Salome".

"Wilde Salome" este, in acelasi timp, o adaptare a piesei "Salome", si un documentar despre autorul sau, celebrul scriitor irlandez Oscar Wilde, si despre insasi adaptarea piesei. Al Pacino a mai folosit, cu succes, aceeasi formula in 1996, in primul sau film, "Looking for Richard", bazat pe drama lui Shakespeare "Richard al Treilea".

×