x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fetele marinarului: Şerban Ionescu plăteşte pentru păcatele din trecut

Fetele marinarului: Şerban Ionescu plăteşte pentru păcatele din trecut

de Oana-Maria Baltoc    |    30 Ian 2009   •   00:00

"Amza Trifan este mai degrabă uşor iresponsabil, dincolo de imaginea lui de bărbat puternic, dintr-o bucată", ia la bani mărunţi actorul Şerban Ionescu personajul căruia îi dă viaţă în producţia "Fetele marinarului", serial care debutează duminică la Antena 1, de la ora 20:30.



Fost lup de mare, devenit peste ani important om de afaceri, Amza Trifan îşi doreşte să intre în politică, dar viaţa îi va arăta că nu şi-a ales bine momentul. Răzbunarea copiilor pe care i-a presărat în tinereţe prin porturile lumii se abate asupra lui, tulburându-i  existenţa.  

PROVOCARE. Şerban Ionescu mărturiseşte amuzat că a acceptat rolul pentru că l-au convins prietenii, dar şi pentru că l-a atras destinul personajului. "Evoluţia lui Amza este interesantă pentru că realizează pe parcurs că greşelile din tinereţe se cam plătesc când ajungi la vârsta a doua. Deocamdată mi-e destul de greu să vorbesc de acest personaj, pentru că de la episod la episod îl construiesc şi încă nu am intrat în zona telurică a personajului, când încep suferinţele, când nu găseşte ieşirile, când începe să alunece. Amza este acum doar un ins drăguţ, un tată grijuliu. Pe parcurs o să apară şi o amantă, aşa cum se mai întâmplă în viaţă." Bineînţeles, fiecare artist încearcă să se identifice la un anumit nivel cu personajul pe care îl interpretează. De aceea, Şerban Ionescu vorbeşte despre acest rol ca despre o provocare pe care o abordează cu datele pe care le are la dispoziţie: "Încerc să-l înţeleg cu felul meu de a vedea lumea, de a o interpreta, de a găsi sau nu rezolvări, de a fi sau nu curajos". Producţia realizată de Intact Production în colaborare cu Tandem Film, pe un scenariu semnat de Mimi Brănescu şi Dan Chiriac, este regizată de Sebastian Voinea şi Mihai Bauman. "Fetele marinarului" se bucură de un buget generos, ţinând cont de faptul că personajele sunt împrăştiate prin diverse colţuri ale lumii. Aşa că echipa serialului s-a plimbat până acum prin Maroc (Tanger), Spania (Barcelona) şi Ucraina (Odessa), fără să mai punem la socoteală filmările de la Bucureşti şi Constanţa.
 
CONTROVERSAT. Serialul care va debuta duminică la Antena 1, pentru ca apoi să-l puteţi urmări de luni până joi, de la ora 22:00, a devenit un subiect controversat încă din clipa în care s-a aflat că se intitulează "Fetele marinarului". Imediat au apărut speculaţiile pe marginea scenariului şi multe voci au "dibuit" situaţii şi personaje aparent similare cu cele din viaţa reală. Însă Şerban Ionescu vede altfel vânzoleala care s-a creat în jurul producţiei: "Eu cred că cineva vrea să bruieze proiectul ăsta. Treaba lor, nu au decât să o facă. În definitiv este vorba despre o poveste românească, despre greşelile din tinereţe ale unui om, care îl urmăresc peste ani. Viaţa lui Amza este cumva nucleul în jurul căruia se întâmplă totul. O pondere importantă în serial o au şi celelalte poveşti, ale fetelor, ale iubirilor lor. Aşa că veţi vedea o poveste despre răzbunare, dar, cred, şi despre suferinţă şi mântuire, asta şi în funcţie de unde vor ajunge scenariştii. Pentru că prin suferinţă poţi să te mântuieşti". Pentru că vorbeam de suferinţă şi de mântuire, Şerban Ionescu s-a pricopsit cu două neveste pe platourile de filmare. Şi asta pentru că în film este căsătorit cu Manuela Hărăbor (Virginia), pentru ca soţia lui din viaţa de zi cu zi, Magda Catone, să o interpreteze pe Nela Bratosin, cuscra lui Amza Trifan. "Pe platouri mă întâlnesc mai rar cu soţia din viaţa reală", spune râzând Şerban Ionescu. "În serial, Magda face parte din familia Bratosin, alături de Alexandru Georgescu. Mărturisesc, sunt puţin «ciudos» pe ei. Eu sunt actor de comedie, chiar dacă am făcut şi roluri serioase la viaţa mea. Dar de data asta, în «Fetele marinarului», eu nu ofer comedie, ci o dramă. Şi mi-e ciudă, pentru că ei au o partitură foarte colorată. Pentru că ei fac partea de umor. Românul de mijloc, vai de mama lui, parvenit, care doreşte să intre într-o familie bună. Dar nu le ţine!"

NOUL VAL. Actor cu experienţă, Şerban Ionescu mărturiseşte că este încântat să fie înconjurat de atâţia tineri talentaţi. În postura de Amza Trifan, le are alături pe cele trei fiice, musulmana Jamila (Corina Moise), spanioloaica Andreea Perju (Vera) şi ucraineanca Alessia (Crina Semciuc), dar şi pe fiul, Călin, interpretat de Cristian Popa. Astfel, Corina Moise s-a mulat perfect pe rolul care i-a fost încredinţat, al Jamilei: "Un personaj ofertant şi foarte aproape de mine! Veţi vedea în acest personaj forţă, dorinţă de răzbunare, atitudine impunătoare în faţa oamenilor străini pe care-i întâlneşte, dar mai presus de toate acestea, bunătate, umilinţă, singurătate, dragoste, bucuria primei iubiri, frica de lumea rece şi modernă de care se loveşte". Şi fosta componentă a trupei "Ooops", Andreea Perju, este încântată că are ocazia să lucreze cu oameni în preajma cărora a visat mereu să se afle: "Nu-l cunoşteam pe Şerban Ionescu, aşa că, pentru mine, fiecare moment în care îl descopăr este unic şi plin de emoţie". La rândul ei, Crina Semciuc este îndrăgostită în film... dar şi dincolo de camerele de luat vederi şi şi-a găsit multe puncte comune cu personajul din serial: "Alessiei i-am transmis parte din ceea ce mă caracterizează, dar totodată am şi luat anumite însuşiri specifice acesteia". Crina avansează cel puţin trei motive pentru care nu trebuie să rataţi "Fetele marinarului": "Subiect incitant, plin de acţiune, uşor de urmărit". V-aţi convins sau trebuie să vă mai spunem că în producţia de la Antena 1 veţi avea ocazia să-i vedeţi şi pe Emil Hossu, Ileana Stana Ionescu şi Mircea Albulescu?    

"Am încercat să creez un personaj vesel, inteligent, uşor cu capul în nori, care să-i facă pe cei din jur să zâmbească"
Alessia – Crina Semciuc

"Şerban este omul cu buna dispoziţie, aşa că sunt fericită că e tatăl meu. Doar că tot nu-l înţeleg de ce ne-a părăsit..."
Vera – Andreea Perju

"Amza Trifan e un tip puternic, cam lipsit de caracter, care poate să rezolve, ştie cum să rezolve şi pe cine să rezolve"
Amza Trifan – Şerban Ionescu

"Jamila e răzbunătoare,dar nu asta este trăsătura ei principală de caracter. E doar amprenta lumii din care vine"
Jamila – Corina Moise

×
Subiecte în articol: serban amza cover story