x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Fii lumina mea" - Maica Tereza: O viziune şi 50 de ani de aşteptări

"Fii lumina mea" - Maica Tereza: O viziune şi 50 de ani de aşteptări

de Corina Andriuta    |    24 Aug 2007   •   00:00
"Fii lumina mea" - Maica Tereza: O viziune şi 50 de ani de  aşteptări

Cartea "Fii lumina mea" conţine scrisori ale Maicii Tereza către confidentul său spiritual, Robert Van der Peet. şi oferă o nouă perspectiva asupra vieţii sale pentru milioane de credincioşi.



Cartea "Fii lumina mea" conţine scrisori ale Maicii Tereza către confidentul său spiritual, Robert Van der Peet. şi oferă o nouă perspectiva asupra vieţii sale pentru milioane de credincioşi.


LUPTĂ. "Zămbetul meu este este un acoperămănt care ascunde o mare durere. Cei care mă inconjurau credeau că credinţa, speranţa şi dragostea imi umpleau sufletul, că apropierea de Dumnezeu imi umple inima. Dacă ar fi ştiut ei …". ii scria lui Van der Peet, in 1958, comparănd situaţia sa cu aceea de a fi in iad mărturisind că incepuse să aibă indoieli in ceea ce priveşte prezenţa lui Dumnezeu in viaţa sa, fapt ce denotă o altă latură a personalităţii sale, una mult mai umană, plină de indoieli si mai puţin de certitudini.

In septembrie 1979, cu căteva săptămăni inainte de a primi Premiul Nobel pentru pace, Maica Tereza scria: "Iisus are un mod special de a te iubi. Căt despre mine, tăcerea şi golul spiritual sunt atăt de mari incăt privesc şi nu văd. Ascult, dar nu aud. Buzele-mi se mişcă, dar nu vorbesc. Roagă-te pentru mine!".

Reverendul Brian Kolodiejchuk, autorul carti "Fii lumina mea", spune că scrisorile „sunt probe in procesul de canonizare al Macii Tereza, ele vor arata oamenilor o alta parte a vietii sale, despre faptul ca era capabila sa-si continue munca in conditiile unei astfel de lupte interioare, un semn al eroismului sau spiritual".

Materialele apărute in această carte au fost adunate de reprezentanţi ai Bisericii Catolice din Calcutta, loc in care a inceput actiunea sa misionară de ajutorare a săracilor lumii, pentru procesul de canonizare de către Vatican.







×
Subiecte în articol: magazin