x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Film & creier - Observator al realitatii

Film & creier - Observator al realitatii

de Luiza Moldovan    |    18 Iun 2006   •   00:00
Film & creier - Observator al realitatii
INTERVIURI IMAGINARE
Gheorghe Marinescu a scris asa in testamentul dumnealui: "Plecand in lumea din care nimeni nu s-a intors vreodata, n-asi (sic!) voi sa supar pe nimeni, dar adevarul, totusi, trebuie spus: prea multa nedreptate este in blagoslovita Tara Romaneasca".

Jurnalul National: As spune despre dumneavoastra ca sunteti un pesimist. Daca e sa va citesc testamentul, din care am si consemnat, umil, randurile de mai sus, as ajunge la aceeasi concluzie. Sau nu?
Gheorghe Marinescu: As spune mai degraba ca sunt un observator al realitatii dimprejurul meu. Anii petrecuti in Franta mi-au modificat mult perceptia despre Tara Romaneasca, si nu in bine, din pacate. Nedreptate exista in toate palierele societatii. Cel mai mult ma revolt impotriva celor care-si trimit copiii la munca, in loc sa-i trimita la scoala.

De ce este nervoasa celula nervoasa?
Celula nervoasa este nervoasa pentru ca e irascibila.

Oamenii sunt fiinte nervoase pentru ca au in cap celule nervoase?
Tu esti tu pentru ca esti tu sau esti tu pentru ca nu esti eu?

Ce este substantia nigra?
Este materia cenusie pe care o suspectez ca e implicata in procese ca miscarea sau atentia.

Aveti chiar si un studiu pe tema asta.
Nu e chiar un studiu. Impreuna cu profesorul Blocq, am observat un caz de tremuratura parkinsoniana la un pacient cu leziuni ale materiei cenusii.

De aici, Edouard Brissaud a demonstrat ca exista o legatura intre degenerarea celulara a acestei formatiuni si patogeneza bolii Parkinson.
La 20 iunie, saptamana viitoare, se implinesc 108 ani de cand dumneavoastra ati folosit cinematograful ca in-strument de cercetare. Sunteti primul realizator al filmului stiintific in lume.
Imi spui mie de parca eu insumi n-as sti.

"Axon" vine de la "axion", inamicul grasimii?
Dac-ai vrut sa faci o gluma, nu ti-a reusit.

Ce cuvinte ati vrea sa lasati posteritatii?
Aceia care m-au iubit sa intrebuinteze banii pentru copiii saraci, iar vorbele bune - pentru a-i incuraja pe cei suferinzi.
×
Subiecte în articol: magazin