Celebra serie "Naşul" a fost desemnat cel mai bun film din toate timpurile într-un clasament întocmit de regizori, critici de film şi cititori ai revistei Empire.
Celebra serie "Naşul" a fost desemnat cel mai bun film din toate timpurile într-un clasament întocmit de regizori, critici de film şi cititori ai revistei Empire.
Sondajul cuprinde 500 de producţii cinematografice şi a fost realizat cu ajutorul a 150 de regizori de la Hollywood, printre care şi Quentin Tarantino, Sam Mendes şi Edgar Wright, alături de 50 de critici de film.
DE CALITATE. "Indiana Jones: În Căutarea Arcei Pierdute" a ocupat locul al doilea, urmat de "Războiul Stelelor: Imperiul contra-atacă" şi "Închisoarea Îngerilor". Acesta din urmă este filmul preferat al revistei de mai mult timp şi s-a clasat, de fapt, pe primul loc în preferinţele cititorilor, însă a căzut pe poziţia a patra ca urmare a voturilor criticilor şi regizorilor. "Pulp Fiction" al lui Tarantino a reuşit să ocupe locul nouă, în timp ce "Fight Club" din 1999 este cel mai recent film care intră în Top 10. Alte producţii care s-au remarcat de-a lungul timpului şi au intrat în Top 10 mai sunt: megaproducţia "Fălci" (1975), în regia lui Steven Spielberg, "Băieţi buni"(1990) de Martin Scorsese, "Apocalipsul acum" (1979) şi "Cântând în ploaie" (1952).
Naşul mafiot
Filmul cu mafioţi din 1972, adaptare a romanului lui Mario Puzo şi al cărui rol principal a fost interpretat cu succes de Marlon Brando, s-a impus pe primul loc în Top 500 al celor mai bune filme din istorie. "Naşul", realizat cu consilieri de specialitate, aduce pe ecran povestea ascensiunii, a decăderii şi a noii ascensiuni a unei familii mafiote din New York. Naşul înseamnă trei ore de film dur, adesea şocant, un portret realist şi necruţător al cartelului crimei organizate devenit omniprezent în SUA, creionat fără nici o reţinere. Toţi actorii sunt uimitori şi creează personaje de neuitat, până şi în rolurile secundare. Pelicula a primit foarte multe premii, printre care şi 3 Oscaruri şi 5 Globuri de Aur."Filmele clasice ca «Sunetul muzicii» sau «Easy Rider», precum şi laureatul Oscarurilor, «Shakespeare in Love», nu au intrat în top, pe când filme mai noi, precum «The Fountain» sau «Batman The Black Knight» s-au regăsit în primele 500 de pelicule"
Edgar Wright regizor
Citește pe Antena3.ro