x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Florin Busuioc

Florin Busuioc

de Roxana Ioana Ancuta    |    14 Aug 2009   •   00:00
Florin Busuioc

Răsfăţ din partea a trei femei, cu pisica patru



Ştim că poate este ceva intim, însă ce urare de bun venit i-ai făcut ori ai gândit în momentul în care cel mai nou membru al familiei a intrat în viaţa voastră?

Nu i-am făcut nici o urare de bun venit, i-am făcut însă o promisiune: "O să încerc, dragă Liana Catinca, să te ajut să intri cât mai uşor şi mai lin în lumea asta ciudată pe care ai venit".

Cum te schimbă o astfel de experienţă?

Mă refer la statutul de bărbat singur printre trei prezenţe feminine... Eşti în minoritate. Sunt un sclav răsfăţat.

După ce s-a născut Catinca, ai declarat, în glumă probabil, că este absolut obligatoriu să înfiinţezi un club al taţilor de fete, în care - şi-acum te citez pe tine - "să ne adunăm şi să dezbatem, să împărtăşim şi să discutăm toate metodele posibile de a contracara fără violenţă toată minunăţia şi frumuseţea care e în jurul nostru". Serios vorbind acum... ce ai face concret în acest sens?  

Un club exclusivist este, într-un fel, o societate secretă, cu reguli stricte. Prima regulă: nu divulga secretul!

Natalie a avut deja timp să o cunoască pe surioara ei cea mică. Încă nu se poate juca cu ea, dar cu siguranţă o alintă şi vorbeşte despre Catinca... Cum se manifestă în prezenţa bebeluşului?

Natalie este o fată înţeleaptă. Nici nu o sufocă cu alintături şi mângâieri, nici nu o neglijează, pare că a înţeles schimbarea din viaţa familiei noastre şi se poartă ca o soră mai mare.

Ai experienţă ca povestitor de basme pentru copii. Pe fetiţele tale le vei încânta cu siguranţă şi din acest punct de vedere. Dar pe tine, copil fiind, ce poveşti te-au fermecat? Ce personaje te-au "marcat"?

Eu am copilărit mult la ţară şi probabil de asta mi-au plăcut foarte mult poveştile populare în care "isteţii" care-i păcăleau pe zmei semănau cu prietenii mei mai mari din sat, Ilenele Cosânzene puteai să juri că-s fetele care lucrau la câmp şi toate Babele Cloanţe semănau izbitor cu bătrânele gârbovite care cărau lemne cu spatele din lunca Moldovei.

Până acum totul a mers bine. Predicţiile au fost favorabile, vremea la tine în casă este frumoasă. O lună şi un cer senin cu două stele. Nu-ţi doreşti şi un soare? (Adică încă un copil, dar un băiat.)


Cum adică? Să nu mă bucur eu, şi doar eu, de tot răsfăţul din partea a trei femei, cu pisica patru, şi să-mpart tot huzurul? Nu, sunt prea egoist, aşa că toată frumuseţea, tandreţea, delicateţea, bunătatea şi atenţia să fie numai ale mele, afurisitele lu' tata!

×
Subiecte în articol: vedete