x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ford, condamnat la plata a 131 milioane de dolari familiei unui tânăr mort într-un accident de maşină

Ford, condamnat la plata a 131 milioane de dolari familiei unui tânăr mort într-un accident de maşină

03 Sep 2010   •   00:00

Constructorul auto american Ford a fost condamnat de un juriu din SUA la plata a 131 de milioane de dolari familiei unui tânăr care a murit în timp ce conducea o maşină din modelul Explorer, informează Mediafax.



Procesul s-a concentrat pe un accident din 2001 în urma căruia jucătorul de baseball Brian Cole şi-a pierdut viaţa. Cole fusese convocat de echipa New York Mets, ceea ce a majorat cuantumul daunelor, a afirmat avocatul familiei.

După anunţarea verdictului juriului, Ford şi familia tânărului au ajuns la un acord amiabil, a precizat avocatul, fără a indica suma stabilită prin înţelegere.

Un purtător de cuvânt al constructorului auto, Marcey Evans, a subliniat că jucătorul de baseball conducea maşina cu peste 130 de kilometri pe oră înainte de a ieşi de pe drum şi nu purta centura de siguranţă. Reprezentantul Ford apreciază că grupul ar fi câştigat procesul dacă judecătorul nu ar fi trecut cu vederea anumite elemente.

Ford a pus capăt, în 2001, unui parteneriat de aproape un secol cu fabricantul de pneuri Firestone, după ce i-a imputat o serie de accidente, unele mortale, în care a fost implicat şi modelul Explorer.

×
Subiecte în articol: lumea