x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Formula 0 - Un concept Mercedes pentru viitor

Formula 0 - Un concept Mercedes pentru viitor

01 Noi 2008   •   00:00
Formula 0 - Un concept Mercedes pentru viitor

Aducand cu o placa de surf pe roti, masina de curse a viitorului a fost dezvaluita publicului de echipa lui Lewis Hamilton, McLaren Mercedes.



Noul concept Mercedes introduce, ca parte a competitiei, modul de consum eficient al energiei. Numit Formula Zero, modelul aduce o adevarata revolutie in acest sport.
 
In ideea constructorului viitorul va aduce in cursele de masini ceva din competitia de bob, cu bolizii ruland pe piste la inaltime si cu schimbari de nivel.

Noul sport va combina emotiile din Formula 1, cu dinamismul celor de bob si cu gratia si eficienta celor din yachting oferind privitorilor mai mult spectacol, prin distribuitia pe verticala a pistei de concurs.

In timp ce in forma actuala concursul are drept castigator pilotul care trece primul linia de sosire, in competitia, ce se va desfasura incepand probabil cu anul 2025, vor fi contabilizati si alti factori pentru desemnarea invingatorului.

Echipele vor pleca de la start avand aceeasi cantitate de energie stocata iar castigator va fi declarat pilotul care a reusit sa fie nu numai cel mai rapid din cursa, dar si cel care a consumat aceasta energie in modul cel mai eficient.

Aliniindu-se temerilor produse de utilizarea combustibililor clasici asupra mediului, hibridul a fost conceput sa utilizeze energia electrica si eoliana. Motoarele electrice ce le are in dotare vor utiliza in mod eficient energia oferita de acumulatori dar si pe cea furnizata de celulele fotoelectrice care echipeaza monopostul, precum si de panza propulsoare ce va utiliza forta vantului.
www.telegraph.co.uk

×
Subiecte în articol: lumea