x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Formula 1 pe apă / Şeicul Arif Saif Al Zafeen căştigă la Mamaia

Formula 1 pe apă / Şeicul Arif Saif Al Zafeen căştigă la Mamaia

de Ovidiu Ciutescu    |    02 Sep 2007   •   00:00
Formula 1 pe apă /  Şeicul Arif Saif Al Zafeen căştigă la Mamaia
Sursa foto: Photo: Raffaello Bastiani �/


In direct pe Antena 1 s-a desfăşurat, la Mamaia, cel mai important eveniment sportiv găzduit de Romănia in 2007, Class on Romanian Grand Prix. Etapa de campionat mondial găzduită in Romănia a fost căştigată de echipajul
Jean Marc Sanchez/Arif Saif Al Zafeen pe ambarcaţiunea Victory 77. Organizarea evenimentului de la Mamaia a costat două milioane de euro.



In direct pe Antena 1 s-a desfăşurat, la Mamaia, cel mai important eveniment sportiv găzduit de Romănia in 2007, Class on Romanian Grand Prix. Etapa de campionat mondial găzduită in Romănia a fost căştigată de echipajul Jean Marc Sanchez/Arif Saif Al Zafeen pe ambarcaţiunea Victory 77. Organizarea evenimentului de la Mamaia a costat două milioane de euro.

MULTĂ VITEZĂ. Momentul cel mai aşteptat al anului sportive 2007, cursa de Formula 1 pe apă, de pe lacul Siutghiol, a oferit un spectacol magnific: depăşiri, răsturnări de situaţie şi foarte mare viteză. Bărcile de curse au atins mult peste 200 km/h, viteza medie a primilor trei clasaţi trecănd de 180 km/h. In urma victoriei de la Mamaia, Jean Marc Sanchez şi Arif Saif Al Zafeen au devenit campioni europeni, runda de pe litoral fiind ultima organizată pe Bătrinul Continent in 2007. Locul second, la 12,12 secunde distanţă de lider, i-a revenit ambarcaţiunii Qatar 96, pilotată de şeicul Hassan bin Jabor Al Thani, pe trei clasindu-se Qatar 95, din aceeaşi echipă. Ghinionişti piloţii de pe Victory 7, au condus cursa destule momente, insă au abandonat. Parcă vrănd să semene cu multe din drumurile din Romănia, barca Victory 7 s-a lovit de o …piatră! La terminarea cursei, Saeed Hareb, preşedintele WPPA s-a arătat incăntat de condiţiile oferite de Romănia, garantănd că in 2008 Romănia va fi trecută din nou in calendarul official al Campionatului Mondial de viteză pe apă.

×
Subiecte în articol: magazin