x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fumatul interzis! Mai nou şi în submarine

Fumatul interzis! Mai nou şi în submarine

06 Apr 2010   •   00:00

Interdicţiile privind fumatul ar putea atinge până şi submarinele. Forţele navale americane au în vedere interzicerea fumatului în cele 57 de nave submersibile ale SUA, pentru a evita fumatul pasiv în acest mediu închis, relatează AFP.

"Avem în vedere o schimbare de reguli, dar decizia nu a fost încă luată", a explicat purtătorul de cuvânt al Flotei americane de submarine (Submarine Force), comandantul Mark Jones. Iniţiativa de interzicere a fumatului în submarine are la bază "preocuparea pentru marinarii noştri", a subliniat Mark Jones, fără a preciza la ce dată ar putea intra în vigoare noua regulă.

În prezent, permisiunea de a fuma în submarine este "la discreţia comandantului şi există locuri speciale pentru fumat", a precizat el. Conform unui studiu comandat vara trecută de Pentagon la Institutul american de medicină (IOM), soldaţii americani fumează mai mult decât media populaţiei, iar războaiele din Irak şi Afganistan au relansat consumul de tutun.

Soldaţii din Corpul Puşcaşilor marini sunt printre cei care fumează cel mai mult, urmaţi de cei din Forţele terestre şi civilii din Departamentul Apărării. Cel mai puţin se fumează în Forţele Aeriene (23,2 %). Studiul nu menţionează personalul din submarine, care, potrivit lui Jones, fumează în proporţie de 40%.

×
Subiecte în articol: lumea