x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gabi Balint de la mingea din ciorapi la Champions League

Gabi Balint de la mingea din ciorapi la Champions League

de Adrian Vaduva    |    07 Oct 2005   •   00:00
Gabi Balint de la mingea din ciorapi la Champions League
GALERIA CAMPIONILOR
Daca nu ajungea fotbalist, i-ar fi placut sa fie muzician. Soarta a decis... Gavrila Pele Balint a devenit unul dintre cei mai buni jucatori ai anilor ’90.

In copilarie a fost un baiat foarte neastamparat, indragostit pana peste cap de mingea de fotbal. "Inca de la 1 an si jumatate am inceput sa iau lectii de la tatal meu, care ma invata cum sa lovesc mingea", isi aminteste fostul atacant al Stelei. Mai tarziu, datorita antrenamentului intens, n-a mai avut nevoie de ajutorul parintelui si a inceput sa se descurce singur. "Jucam fotbal tot timpul: la scoala, in pauzele dupa ore, la juniorii echipei din Sangeorz-Bai sau la bloc. Nici macar in casa nu faceam altceva. Cum nu aveam o minge adevarata, injghebam una din ciorapii maica-mi si luam usile la tinta. Ma opream abia dupa ce spargeam vreun bibelou. Insa trebuie sa recunosc ca eram un impatimit al sportului-rege. Zi de zi jucam fotbal ore intregi", ne-a marturisit Balint.

PORECLA. Pe atunci adora sa fie strigat Ticalosul. Unul dintre prietenii tatalui sau l-a numit intr-o zi astfel, iar lui i-a placut atat de tare, incat, atunci cand il intreba cineva cum il cheama, micutul raspundea fara a sovai o clipa: Balint Pele Ticalosul. Si, intrucat nu dorea sa-si stirbeasca acest supranume, atat de drag lui, fotbalistul facea tot ce-i trecea prin cap. "Eram foarte cunoscut in localitatea in care am crescut drept un copil neastamparat. Ce mai, un adevarat Ticalos, un copil demn de porecla sa. D-ale copilariei", a incheiat zambind castigatorul Cupei Campionilor.

PASIUNE. Chiar daca aparent nu exista nici o legatura intre sportul-rege si muzica, in cazul lui Gabi Balint lucrurile stau intr-un mod diferit. "Am inceput sa cant inca de mic. De altfel, atat urechea muzicala, cat si talentul fotbalistic le-am mostenit de la tatal meu, care, pe langa faptul ca evolua in echipa locala, pe care o «inventase» alaturi de cativa prieteni, mai canta si la saxofon. Pe atunci, in fiecare sambata se organizau seri dansante, iar tata se ocupa de intretinerea atmosferei. Ma mai lua si pe mine la aceste evenimente si, cum stateam mereu pe scena alaturi de ei, am fost «infestat» si de microbul muzical. O data cu inaintarea in varsta am inceput si eu sa scutur un maracasco si am invatat sa tin ritmul", ne-a povestit Balint. Mai tarziu, in Spania, fotbalistul nu prea avea ce sa faca dupa antrenamente si a inceput sa-si cultive talentul muzical. Prin urmare, eroul de la Sevilla a inceput sa-si achizitioneze tot felul de sintetizatoare. Asa se face ca Balint si-a "incropit" chiar un studio. "Am avut si eu un vis: sa scot un album. Si, intr-un final, am reusit. A aparut pe piata o caseta, intrucat nu se faceau CD-uri atunci. Nu stiu daca s-a vandut sau nu, cert e ca nu m-am imbogatit din asta. De fapt, chiar am pierdut multi bani, deoarece eu am platit din propriul buzunar promovarea singurului meu album", ne-a declarat fostul secund al lui Hagi la Galatasaray. Insa pasiunea pentru muzica nu s-a pierdut. Dimpotriva! Fostul atacant ne-a marturisit ca a petrecut foarte multe ore in studioul de inregistrari. Dupa sportul cu balonul rotund, bineinteles, acest domeniu i-a ocupat foarte mult timp. De asemenea, el a tinut sa precizeze ca, daca nu ar fi ajuns fotbalist, atunci cu siguranta i-ar fi placut sa fie cantaret. "Eu ii admir foarte mult pe muzicieni, iar, daca intalnesc vreunul intr-un club, atunci il cinstesc cu o sticla cu vin sau cu sampanie. Marturisesc ca respect ceea ce fac acesti oameni", a subliniat Balint.

Calculatorul este un alt hobby al sau. Fostul international spune ca se "intelege" bine cu computerele, care, de altfel, l-au ajutat si in muzica. "Eu nu stiu foarte bine sa cant la un instrument, insa ma corectam cu ajutorul PC-ului", a recunoscut Gabi.

"Am inceput sa cant inca de mic. De altfel, atat urechea muzicala, cat si talentul fotbalistic le-am mostenit de la tatal meu, care, pe langa faptul ca evolua in echipa locala, pe care o «inventase» alaturi de cativa prieteni, mai canta si la saxofon" - Gabi Balint, ex-antrenor secund al echipei Galatasaray Istanbul

DEOCAMDATA, VACANTA
Chiar daca momentan nu mai antreneaza, Gabi Balint nu sta departe de sportul care l-a consacrat. Urmareste cu atentie orice joc din campionatul national sau din Champions League. Insa nu se grabeste sa revina in postura de antrenor. "Mi-am luat o pauza mai lunga. Nu spun ca nu voi mai reveni in fotbal, insa nici nu ma grabesc sa reintru in circuit. In cazul in care voi fi solicitat, voi analiza propunerea si voi da un raspuns. Daca va veni de la o echipa cu nume, atunci va fi greu de respins", a declarat Balint.
×
Subiecte în articol: inceput balint