x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun George Bush cere 70 de miliarde de dolari pentru războaiele din Irak şi Afganistan

George Bush cere 70 de miliarde de dolari pentru războaiele din Irak şi Afganistan

de Corina Andriuta    |    29 Ian 2008   •   00:00
George Bush cere 70 de miliarde de dolari pentru războaiele din Irak şi Afganistan

10:58 Casa Albă se pregăteşte să ceară Congresului american să acorde 70 de miliarde de dolari pentru a finanţa războaiele din Irak şi Afganistan pentru "prima parte" a anului fiscal 2009, care începe în octombrie 2008, a anunţat luni Pentagonul, informează vz.ru. Analiştii ruşi nu au ratat ocazia de a arăta că „SUA continuă, nefiresc, să se amestece în politica altor state, dictând totul după propriul interes”.

Casa Albă se pregăteşte să ceară Congresului american să acorde 70 de miliarde de dolari pentru a finanţa războaiele din Irak şi Afganistan pentru "prima parte" a anului fiscal 2009, care începe în octombrie 2008, a anunţat luni Pentagonul, informează vz.ru. Analiştii ruşi nu au ratat ocazia de a arăta că „SUA continuă, nefiresc, să se amestece în politica altor state, dictând totul după propriul interes”.

BUGET. Bryan Whitman, reprezentantul Departamentului Apărării, a spus că "vom trimite bugetul pentru anul fiscal 2009", care începe în octombrie, şi care va include o cerere pentru acordarea urgentă a 70 de miliarde de dolari pentru "finanţarea activităţilor legate de războiul împotriva terorismului", a adăugat el. Această sumă "reprezintă numai o parte din banii necesari pentru a finanţa războiul împotriva terorismului în 2009", a subliniat el. "Nu va acoperi tot anul", dar va permite acoperirea cheltuielilor legate de război până la schimbarea administraţiei, în ianuarie 2009. Preşedintele american George W. Bush a cerut Congesului să deblocheze un buget de 196,4 miliarde de dolari pentru a finanţa operaţiunile de luptă în 2008. Momentan Congresul a aprobat jumătate din această sumă, adică 70 de miliarde de dolari pentru operaţiuni de luptă şi 16,8 miliarde pentru achiziţionarea de vehicule blindate rezistente la mine.

 

×
Subiecte în articol: magazin miliarde