x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Georgia / Comisarul sângeros al lui Stalin transformat în decoraţie

Georgia / Comisarul sângeros al lui Stalin transformat în decoraţie

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Noi 2008   •   00:00
Georgia / Comisarul sângeros al lui Stalin transformat în decoraţie

Partidul Laburist din Georgia (de opoziţie) a anunţat joi că va institui cât de curând ordinul “Nikolai Ejov” - comisarul stalinist care s-a aflat la conducerea NKVD (poliţia politică a lui Stalin) în epoca celor mai sângeroase represalii (1937-1938), relatează Interfax.



“Lucrăm în prezent la designul acestei medalii, cu care Partidul Laburist îi va decora pe judecătorii georgieni care execută, fără crâcnire, toate ordinele date de preşedintele-uzurpator Mihail Saakaşvili”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Tbilisi, Kaha Dzagania, unul din liderii formaţiunii. Potrivit acestuia, în condiţiile în care ţara se află în ruine, după războiul din august cu Rusia, parlamentul de la Tbilisi urmează să voteze în următoarele zile mărirea salariului pentru judecători, doar pentru că aceştia execută, fără niciun discernământ, ordinele “preşedintelui ilegal”. El a denunţat în context numeroase decizii ale justiţiei georgiene în cazuri de mare rezonanţă în Georgia, care, potrivit afirmaţiei sale, au fost incorecte, dar au convenit preşedintelui Saakaşvili şi anturajului acestuia, citează Agerpres.

Cu câteva zile în urmă, fostul ministru al reintegrării Gheorghi Haindrava, în prezent unul din liderii opoziţiei unite din Georgia, l-a catalogat pe actualul preşedinte georgian drept “un cadavru politic” după evenimentele din august, care au adâncit starea de degringoladă din ţară. “Astăzi, prezintă pericol pentru Georgia nu doar Saakaşvili în particular, ci întregul său anturaj criminal, care a uzurpat puterea în Georgia şi poate să aducă încă multe suferinţe poporului georgian”, a declarat Haindrava, unul din foştii apropiaţi ai lui Mihail Saakaşvili, care au trecut în tabăra opoziţiei.

×
Subiecte în articol: lumea