x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gicu Dobrin onorat de Gheoghe Zamfir

Gicu Dobrin onorat de Gheoghe Zamfir

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Oct 2007   •   00:00
Gicu Dobrin onorat de Gheoghe Zamfir

Peste 4.000 de oameni asistă, luni, la ceremonia funerară pentru fostul fotbalist Nicolae Dobrin, care a inceput la ora 10.30, pe stadionul care-i poartă numele, din municipiul Piteşti.

Peste 4.000 de oameni asistă, luni, la ceremonia funerară pentru fostul fotbalist Nicolae Dobrin, care a inceput la ora 10.30, pe stadionul care-i poartă numele, din municipiul Piteşti.

DOBRIN PLĂNGE, SUPORTERII AŞIŞDEREA. Deşi slujba de inmormăntare urma să fie oficiată după ce sicriul cu trupul neinsufleţit al fostului internaţional urma să fie coborăt in centrul terenului, acest lucru nu s-a mai intămplat din cauza ploii, astfel că slujba a fost oficiată de patru preoţi in timp ce sicriul era incă in loja oficială a stadionului. Sicriul a fost coborăt din loja oificală, purtat pe braţe de militari şi aşezat pe catafalc, la centrul terenului, in timp ce Gheorghe Zamfir interpretează la nai o melodie din registrul folcloric. Siciriul a fost purtat pe braţe şi aşezat pe catafalcul incadrat de o gardă militară, pe pista stadionului. La ora 11:20, in faţa tribunei oficiale, prietenii marelui dispărut vor citi mesajele de condoleanţe. La ora 12:30, sicriul va fi ridicat de o gardă militară şi se va desfăşura un tur oficial al stadionului după care sicriul va ajunge pentru căteva minute la Capelă, iar ulterior la cimitirul militar "Sfăntul Gheorghe" din Piteşti unde va avea loc inmormăntarea cu onoruri militare. "Am dispus ca luni toate instituţiile subordonate Consilului Local Piteşti să arboreze in bernă drapelul municipiului. Am luat această decizie deoarece Dobrin este simbolul oraşului nostru şi cetăţean de onoare din 1995. De asemenea, am decis ca toate instituţiile de pe strada stadionului, loc unde va avea loc procesiunea funerară, să arboreze in bernă steagul oraşului", a declarat Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului.

LA TACLALE. După inmormăntare, toţi cei care l-au cunoscut şi indrăgit pe Nicolae Dobrin sunt invitaţi la parastasul care va avea loc la restaurantul "Muntenia" din centrul municipiului Piteşti. Nicolae Dobrin (60 de ani), suferind de cancer pulmonar, a decedat, vinerea trecută, la Spitalul Judeţean Piteşti, unde fusese internat in stare gravă in urmă cu două zile. El a fost depus, sămbătă, la Loja oficială a stadionului din Piteşti, care de patru ani ii poartă numele, şi va fi inmormăntat luni, la Cimitirul militar "Sfăntu Gheorghe".

×
Subiecte în articol: magazin dobrin